Metallikoukku upposi 5-vuotiaan silmään – järkyttyneet vanhemmat varoittavat kaupoissa lymyävästä vaaranpaikasta

Australialainen perhe varoittaa muita vanhempia kauppojen vaaterekkien päässä olevista koukuista. Viisivuotiaan pojan silmään uponnut metallikoukku sai aikaan kauhunhetkiä ostoksilla, kertovat australialaiset uutissivustot 9News sekä Daily Mail Australia.

Viisivuotias Saad Shahzad oli shoppailemassa äitinsä ja 7-vuotiaan isosiskonsa kanssa Targer-vähittäiskauppaketjun myymälässä Sydneyssä. Pikkupoika oli juuri nostamassa lattialle pudonnutta leluaan, kun hän löi päänsä vaaterekin päässä olevaan metallikoukkuun.

Koukku upposi Saadin silmäkuoppaan ja jäi jumiin.

Saadin järkytyksestä sekaisin oleva äiti yritti vetää koukkua irti lapsensa silmästä. Riuhtominen repi viisivuotiaan silmäluomea, ja kun koukku viimein irtosi, verta oli ympäri myymälää.

Saad huusi kivusta ja järkytyksestä. Äidin huudon keskeytti oksentaminen ja pyörtyminen.

Perhe väittää: henkilökunnalta ei sympatiaa – ystävällinen asiakas tarjosi apuaan

Tapausta todistanut Saadin seitsenvuotias isosisko soitti isälleen ja pyysi häntä apuun.

Sen jälkeen sisko haki apua myymälän henkilökunnalta. Perheen mukaan henkilökunta ei osoittanut juurikaan sympatiaa, eivätkä he suostuneet soittamaan paikalle ambulanssia. Target-ketjusta medioille kerrotaan, että tapahtumia selvitetään.

Onneksi eräs ystävällinen asiakas tarjoutui Shahzadin perheen avuksi ja vei heidät lääkärikeskukseen. Sieltä perhe lähetettiin lastensairaalaan, jossa todettiin, että Saadin kyynelkanava oli repeytynyt onnettomuudessa. Lääkärit kuitenkin uskoivat, että silmämuna pystyttäisiin pelastamaan.

Seuraavana päivänä Saad pääsi silmäleikkaukseen. Operaatio onnistui hyvin, ja pojan silmän sekä näön odotetaan palautuvan normaaliksi.

Varoitus muille vanhemmille

Saadin vanhemmat haluavat muistuttaa muita vanhempia kaupoissa lymyävästä yllättävästä vaarasta: vaaterekkien päässä olevista metallikoukuista.

– Se on hyvin vaarallista, enkä halua tämän tapahtuvan yhdellekään muulle lapselle, Saadin isä Adnan sanoi 9News-uutissivustolle.

Samantapainen onnettomuus sattui Australiassa myös viime vuonna, kun metallikoukku survaisi puolitoistavuotiasta pikkulasta silmään kaupassa, News.com.au-sivusto kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat