3-vuotias karmivassa tilanteessa – äidiltä järkyttävä muistutus kuristumisvaarasta: ”Se hyppy pelasti hänen henkensä”

Amerikkalaisäiti on jakanut varoittavat kuvat, jotka paljastavat, kuinka karmivaan läheltä piti -tilanteeseen hänen pieni poikansa joutui.

Yhdysvaltojen Utahissa asuva äiti on jakanut kamalat kuvat poikansa kaulavammoista, jotka tämä sai jäätyään jumiin kaihdinten naruun. Poika melkein kuristui kuoliaaksi. Kuvat eivät sovi herkille.

Äiti, Arika Hernandez, kertoo Facebook-päivityksessään pohtineensa, julkaiseeko aiheesta mitään. Arika toteaa kuitenkin tulleensa siihen tulokseen, että yhdenkin lapsen pelastaminen riittää syyksi. Päivityksestä uutisoivat muun muassa Kidspot ja News.com.au.

"Huuto, jollaista en ole koskaan elämässäni kuullut"

Päivityksessään Arika kertoo 3-vuotiaan poikansa kiivenneen kerrossängyn yläpedille ja kietoneensä sälekaihtimien narun kaulansa ympärille. Tämän jälkeen poika oli alkanut kiivetä sängystä alas narun kiristyessä koko ajan.

"Hän panikoi ja yritti huutaa äitiä ja isää, mutta mitään ei tullut ulos. Hän yritti repiä naruja löysyttääkseen niitä, mutta sai kiinni vain ihosta. Viimeisenä yrityksenään päästä vapaaksi hän hyppäsi alas hakeakseen meidät, ja se hyppy pelasti hänen henkensä! Naru napsahti poikki ja vapautti hänet", äiti kirjoittaa.

Jos päivitys kuvineen ei näy, voit katsoa sen täältä.

Äidin mukaan vanhemmat kuulivat silloin kovan tömäyksen ja pojan hirvittävän huudon.

"Tämä ei ollut mikä tahansa huuto, se oli huuto, jollaista en ole koskaan elämässäni kuullut, ja se soi korvissani ainiaan", Arika sanoo.

"Auttakaa minua pelastamaan seuraava lapsi"

Poika vietiin kiireellä päivystykseen. Äiti huomauttaa, ettei kaihdinten narujen kuulu katketa, joten erhe saakin todella olla kiitollinen siitä, että poika selvisi tilanteen vaarallisuuden nähden vähin vammoin.

Arika haluaa päivityksellään ja jakamillaan kuvilla muistuttaa, etteivät narulliset kaihtimet ole koskaan turvallisia.

"Lapset ovat lapsia, ja he tutkiskelevat. Poikani kertoi minulle, että hän teki kaulakorua, ja siksi se oli hänen kaulansa ympärillä. Auttakaa minua pelastamaan seuraava lapsi ja jakakaa tätä viestiä. Mikä tärkeintä, halatkaa ihmisiä, jotka teille eniten merkitsevät", äiti kirjoittaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Päivitystä on jaettu jo yli 64 000 kertaa.

Vastaavaa on sattunut ennenkin. Esimerkiksi vuonna 2017 Karl Williams -niminen isä varoitti aiheesta oman tyttärensä esimerkin kautta. Tuolloin nelivuotiaan Crystal-tyttären äiti ehtii pelastaa lapsensa viime hetkillä.

Tukesin mukaan valmistajien, maahantuojien ja myyjien velvollisuus on kuluttajaturvallisuuslain mukaan varmistaa verhojen ja kaihtimien turvallisuus. Mahdollisesta vaarasta tulee mainita käyttöohjeissa. Lisäksi kuristumisvaaran minimoimiseksi kaihtimien mukaan pitää liittää laite, jonka avulla pitkät narut ja lenkit voidaan pitää lasten ulottumattomissa, tai kuristumisvaaran minimointi on muuten huomioitava tuotteen suunnittelussa. 

Lue myös:

    Uusimmat