Mestarien liigan topit ja flopit: Nimi ylös! Dortmundilla riveissään 19-vuotias sensaatio

MTV Sportin toimitus listaa jokaisen jalkapallon Mestarien liigan kierroksen jälkeen viikon onnistujat ja epäonnistujat. Viiden tähden onnistuja oli tällä kertaa Dortmundin laitapuolustaja Achraf Hakimi. 

Pääkuvan videolla Dortmundin 2-0-osuma, johon Hakimi teki upean esityön.

MAINOS

Mestarien liiga suorana C Moressa

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun!

C Moren sivulle pääset tästä

TOPIT

Achraf Hakimi

Kun 19-vuotias laitapuolustaja syöttää kolme osumaa Atleticoa Madridia vastaan Mestarien liigassa, sitä voi kutsua jo onnistuneeksi illaksi. Dortmundin marokkolaispakki oli kentän kuningas, kun saksalaisjätti löi Atleticon 4-0. Dortmundiin kesällä kahden vuoden lainasopimuksella Real Madridista tullut Hakimi istui alkukauden penkillä, mutta on pelannut syyskuun 26. päivästä lähtien viidessä ottelussa. Tehot? Vaatimattomat yksi maali ja viisi maalisyöttöä. Lisäksi Dortmund on rohmunnut noista kamppailuista täydet 15 pinnaa.

Luis Suarez

Kun Barcelonan johtotähti Lionel Messi istui katsomossa loukkaantuneena, Suarez otti homman haltuun nurmella. Työteliäs uruguaylaishyökkääjä johti joukkoja esimerkillään, alusti paikkoja ja hankki vapaapotkuja. Fantastinen syöttö Rafinhan 1-0-osumaan kruunasi illan, jonka aikana "Suarez oli Messi", kuten C Moren asiantuntija Mikael Forssell summasi.

Juttu jatkuu videon alla.

Edin Dzeko

Toppilistalle toista kertaa peräkkäin – se kertoo paljon bosniahertsegovinalaisen vireestä maailman kovimmassa seurajoukkuekilpailussa. Edellisellä kierroksella Roman hyökkääjätähti Dzeko mätti hattutempun Plzenin verkkoon, tällä kierroksella saldona oli kaksi maalia ja syöttö 3-0-voitossa TsSKA Moskovasta. Messin kanssa UCL:n maalipörssin kärjessä (5 osumaa) oleva Dzeko osuu jalalla ja päällä, maasta ja ilmasta, ja luo tilanteita joukkuetovereilleen röyhkeänä target-hyökkääjänä, kuten TsSKA-ottelun kolmas osuma osoitti.

Juttu jatkuu videoiden alla.

FLOPIT

Manchester United

C Moren asiantuntija Petri Pasanen huomautti osuvasti ManU-Juventus-ottelun jälkeen, että United on monella tapaa suurseura, mutta sen nykytoiminta kertoo usein toista. Tämän osoitti muun muassa puolustaja Luke Shaw kommenteillaan 0-1-kotitappion jälkeen. Shaw kritisoi joukkuettaan vastustajan liiallisesta kunnioittamisesta ja turhasta arkailusta prässipelissä. Kaukana ovat ne päivät, kun vierailu Old Traffordille herätti pelkoa vastustajissa. United polkee tällä hetkellä paikallaan Jose Mourinhon komennossa, ja joukkueen esitykset ovat lähes kauttaaltaan hengettömiä ja neuvottomia. Jatkoonpääsy H-lohkosta on kiven alla, sillä edessä on vielä vierailut Juventuksen ja Valencian kotistadioneille.     

Juttu jatkuu videon alla.

Tottenham

Lohko on kivikova, mutta yksi piste kolmesta kamppailusta on alakanttiin Tottenhamilta. Avauskierroksella Inter nousi loppuhetkillä kahdella maalillaan voittoon. Keskiviikon PSV-ottelusta pisteitä oli tulossa niin ikään kolme, mutta jo Barcelonaa vastaan töppäillyt maailmanmestarivahti Hugo Lloris syöksyi itselleen punaisen kortin. PSV:n tasoitus tuli hetkeä myöhemmin. Llorisin ulosajotilanteessa virheen teki myös harhasyötön antanut Christian Eriksen, joka loisti Harry Kanen 2-1-johtomaalissa. Tottenham ei tunnu saavan aikaan ehjää 90-minuuttista, mikä näkyy väistämättä pistepotissa.  

Juttu jatkuu videon alla.

Atletico Madrid

Diego Simeonen luotsaama ryhmä tunnetaan työteliäisyydestään ja pitävästä alakerrastaan, mutta ottelussa Dortmundia vastaan nämä arvot unohtuivat. Neljän takaiskun ilta tiivistyi Filipe Luisin virheeseen Dortmundin viimeisessä osumassa. Kyseessä on Simeonen seitsenvuotisen Atletico-uran suurinumeroisin tappio. Atletico voi tuudittautua sillä, että Monaco ja Club Brügge tahkosivat aiemmin 1-1-tasapelin, joten sen etumatka kolmantena sijaan on vielä turvalliset viisi pistettä.

Lue myös:

    Uusimmat