Mersun emoyhtiö isottelee Teslalle – rakentaa Euroopan suurimman akkutehtaan

Saksaan nousee Euroopan suurin akkutehdas, kertovat Automotive News Europe ja uutistoimisto Bloomberg.

Saksan liittokansleri Angela Merkel kertoi maanantaina, että maahan pystytetään Euroopan suurin sähköautojen akkuja valmistava tehdas. Kyseessä on noin 500 miljoonan euron rakennusurakka.

Merkelin mukaan Saksan ja sen autoteollisuuden on tehtävä suuria panostuksia pysyäkseen mukana sähköautojen vallankumouksessa. Tavoitteena on, että vuonna 2030 Saksan teillä olisi kuusi miljoonaa sähkö- ja hybridiautoa.

– Tarvitsemme pitkän aikavälin tavoitteita sekä tulevaisuuteen investoivia yrityksiä, Merkel kertoi.

– On tärkeää, että sähköiset liikkumismuodot saadaan markkinoille niin nopeasti kuin mahdollista.

Berliinin liepeille nouseva tehdas merkitsee niin sanottujen gigatehtaiden saapumista vanhalle mantereelle. Sähköautovalmistaja Tesla rakentaa parhaillaan omaa akkutehdastaan Nevadan autiomaahan. Teslan on kerrottu suunnittelevan akkutehtaan sijoittamista myös Eurooppaan – jopa Suomeen.

Valtavia akkutehtaita suunnitellaan myös Ruotsiin, Unkariin ja Puolaan. Koko maailmassa tuotettavien akkujen määrän odotetaan kaksinkertaistuvan ja hinnan lähes puolittuvan vuoteen 2021 mennessä. Bloombergin analyytikko Nikolas Soulopoulos kertoo, että sähköauto on vastaavaa polttomoottoriautoa halvempi jo vuonna 2030, mikäli akkujen hinnat laskevat odotetusti. 

Mercedes-Benz on ilmoittanut tuovansa markkinoille vähintään 10 sähkö- ja hybridiautoa vuoteen 2020 mennessä.

***

Porsche vetää maailman suurinta matkustajakonetta 1:11

Lue myös:

    Uusimmat