Mainos

Merkki vakavasta ongelmasta: Tämä voi olla syynä, jos polvesi naksuvat jatkuvasti

Naksuvatko polvesi ylös noustessasi? Vaikka polvien naksuminen voi tuntua mitättömältä vaivalta, se voi olla merkki terveysongelmasta, johon tulisi puuttua ajoissa.

Lähes 3500 ihmistä osallistui yhdysvaltalaistutkimukseen, jossa tutkittiin polven naksumisen ja nivelten hyvinvoinnin välistä yhteyttä. Arthritis Care & Research -tutkimuksessa tultiin siihen tulokseen, että polvien naksuminen saattaa olla merkki suurentuneesta nivelrikon riskistä.

Tähän tulokseen päästiin röntgenkuvaamalla keski-iältään 61-vuotiaiden koehenkilöiden jalat ja analysoimalla polvista kuuluvia mahdollisia ääniä.  

Pelkkä ääni voi paljastaa diagnoosin

Tutkijat uskovat, että havainnoista saattaa olla hyötyä oireettoman nivelrikon tunnistamisessa, jolloin diagnoosi voisi olla mahdollista saada selville jo varhaisessa vaiheessa. Varhaisen diagnoosin avulla ennustetta voitaisiin parantaa. 

– Tämä tutkimus osoittaa, että äänekkäät polvet omaavat ihmiset kärsivät seuraavan vuoden kuluessa todennäköisemmin polvikivusta kuin henkilöt, joilla polvet eivät naksuneet, tohtori Grace Lo kertoo. 

Tutkimuksessa havaittiin myös, että osa henkilöistä, joilla röntgenkuvauksessa havaittiin nivelrikkoa, eivät valittaneet lainkaan kipua. Joskus siis pelkkä naksuminen voi paljastaa piilevän nivelrikon.

Katso videolta asiantuntijan vinkit, kuinka voit lääkitä itseäsi kotikonstein.


Lähde: Eurekalert

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.