Puolen miljardin laina! Nokia sai jättisumman 5G-tutkimukseen - samalla merkittäviä uutisia suomalaiselle tuotekehitykselle

2:01

Nokia saa Euroopan investointipankilta merkittävän 500 miljoonan euron lainan 5G-teknologian kehitystyöhön. Investointilaina auttaa Nokiaa vahvistamaan tutkimusta ja tuotekehitystään eri puolilla Eurooppaa.

Euroopassa Nokialla on tuotekehitystä 11 maassa.

Puolen miljardin euron lainan allekirjoittivat maanantaina Espoossa Nokian talousjohtaja Kristian Pullola ja Euroopan investointipankin varapääjohtaja Alexander Stubb.

– Tästä summasta neljännes tulee tutkimus- ja teknologiakehitykseen Suomessa ja muu osa menee Ranskaan, Puolaan ja Saksaan sekä myös pienempiin maihin. Tärkeintä on, että näin saadaan 5G-infrastruktuuria liikkeelle täällä Euroopassa, Stubb sanoo.

Ericsson on myös saanut lainan

Myös ruotsalainen Ericsson on saanut Euroopan investointipankilta lainan, mutta pienemmän kuin Nokia.

– Eurooppalaiset yhtiöt kuten Nokia ja Ericsson ovat ihan hyvässä hapessa verrattuna muihin, mutta Euroopan infran rakentamisessa olemme valitettavasti perässä yhdysvaltalaisia ja kiinalaisia. Näin oli 4G:ssä ja näyttäisi olevan myös 5G:n puolella. Tämän takia nyt on tärkeää investoida tähän, Stubb sanoo.

Nokian talousjohtaja Kristian Pullola sanoo, että investointilaina vahvistaa yhtiön muutenkin hyvää rahoitusasemaa.

Voiko tämä investointilaina tuoda lisää työpaikkoja suomalaiseen tuotekehitykseen?

– Totta kai. Kun saadaan tälläistä tukea, se vahvistaa niitä toimintaedellytyksiä, mitä meillä Euroopassa on ja sitä kautta Suomessa, Pullola vastaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja