F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Mercedes vetää tiukkaa koronalinjaa: kuljettajilla ei ole asiaa kokouksiin – "Vetoamme terveen järjen käyttöön"

3:58
Mercedes on voittanut tällä kaudella kaikki neljä jo ajettua osakilpailua. Sunnuntaina Silverstonessa Lewis Hamilton ajoi ruutulipulle vain kolmella ehjällä renkaalla.

Vaikka Sergio Pérez todennäköisesti saikin koronatartunnan matkustaessaan Unkarin GP:n jälkeen Meksikoon ja Italiaan, Racing Point -kuljettajan positiivinen testitulos oli F1-varikolla muistutus siitä, miten tärkeitä viruksen leviämisen estämiseksi suunnitellut toimenpiteet ovat.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian toinen GP suorana 7.-9.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55, 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Britannian toinen GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Pérezin matkustelu herätti viime viikolla huomiota ja keskustelua, sillä kuljettajat on ohjeistettu pysymään kisaviikonloppujen aikana ja niiden välissä tiukasti oman "koronakuplansa" sisällä. Tekemisissä saa olla vain sellaisten ihmisten kanssa, jotka kuuluvat tähän kuplaan.

Varikolle puolestaan on lupa kulkea vain, mikäli viimeisin koronatesti on osoittautunut negatiiviseksi. Kaikille varikolla työskenteleville tehdään testejä neljän päivän välein.

– Se on epämukavaa. Tuntuu usein siltä kuin he työntäisivät syömäpuikon nenän kauttaa aivoihin asti. Mutta olen jo tottunut siihen, se on ihan ok. Kun tietää, että kaikki varikolla olevat testataan, se luo turvallisuuden tunnetta. Pérezin esimerkki osoittaa, että meidän on syytä odottaa positiivisia testejä myös tallien sisältä. Olemme kuitenkin uhranneet sen varalle paljon ajatuksia, Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff sanoi itävaltalaisen Österreichin haastattelussa.

Yksi näkyvimmistä koronan vastaisista toimenpiteistä varikolla on kasvomaskipakko. Lisäksi tallien välistä kanssakäymistä on rajattu.

Yleisten ohjeiden ja määräysten lisäksi kullakin tallilla on omat varotoimenpiteensä.

– Meillä on kisoissa läsnä omat lääkärimme, ja muistutamme henkilökuntaamme siitä, mikä on tärkeää. Vetoamme ennen muuta terveen järjen käyttöön. Tämän lisäksi pidämme kuljettajat poissa kaikista tapaamisista, Wolff sanoo.

Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas osallistuvat kisaviikonloppujen aikana järjestettäviin palavereihin etäyhteyden välityksellä.

Koska kausi päästiin koronakriisin vuoksi aloittamaan huomattavasti normaalia myöhemmin, kilpailurytmi on tällä kaudella rajumpi kuin kertaakaan aikaisemmin. Kisoja ajetaan peräkkäisinä viikonloppuina, ja hengähdystaukoja ei juuri ole. Wolffia tämä ei kuitenkaan haittaa.

– Mielestäni tämä rytmi on jopa parempi kuin se, että ajaisimme joka toisena viikonloppuna. Asun omassa asuntoautossani rata-alueella, ja minulla on 100 metrin kävelymatka varikolle. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja