Mercedes-pomon toiminta sapettaa F1-varikolla – yrittää puuttua toisen tallin kuskivalintaan: "Se on hieman epätavallista"

Bottas siirrostaan Alfa Romeolle:"Asiat menivät niin kuin itse halusin"– F1-tähti kertoo MTV:lle, miten neuvottelut uuden tallin kanssa etenivät 5:18
Valtteri Bottas kertoo MTV Urheilulle, miten neuvottelut Alfa Romeon kanssa etenivät.

Mercdedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on ajautunut jälleen törmäyskurssille Red Bullin tallipomon Christian Hornerin kanssa. Wolffin toiminta on herättänyt närää Hornerin tallissa.

F1-tallien kuskiruletti ensi kaudeksi lähenee loppuaan, kun viimeiset tallipaikat ja kuljettajat alkavat loksahdella paikoilleen. Yksi vielä vapaista istuimista löytyy Williamsilta, joka harkitsee vakavasti thaimaalaiskuski Alex Albonin palkkaamista.

Red Bullin kuljettajaohjelmaan kuuluvan Albonin saapuminen Williamsille ei kuitenkaan miellytä Mercedeksen tallipäällikköä Toto Wolffia. Motorsport.comin mukaan itävaltalainen on linjannut, ettei aio sallia Albonin saapumista Williamsille, ellei tämä ensin katkaise siteitään Red Bulliin.

Wolffin huolenaiheena on se, että Albon vuotaisi tietoa Williamsin käyttämästä Mercedeksen voimayksiköstä pian omaa moottorituotantoa käynnistävälle Red Bullille.

Red Bullin tallipäällikköä Christian Horneria närästää Wolffin puuttuminen Williamsin kuskipeliin.

– Se on hieman epätavallista, Horner kuvaili Motorsport.comille.

– Onhan hänellä selvästi valtavasti vaikutusvaltaa, mutta olen vakuuttunut siitä, että Williams valitsee haluamansa kuljettajansa itse, ja ettei heillä ole mitään rajoituksia sen suhteen.

Hornerin mukaan Red Bullin päätavoite tällä hetkellä kuskimarkkinoiden suhteen on saada Albonille kisakuskin paikka ensi kaudeksi. Britti uskoo, että se onnistuu lopulta myös ilman siteiden katkaisua.

– Meillä oli erittäin tuottoisat keskustelut sekä Williamsin että Alfan (Alfa Romeon) kanssa, ja odotan, että tilanne saadaan ratkaistua seuraavan viikon aikana, Horner kertoi.

Mahdollista siten onkin, että Albonista tuleekin Valtteri Bottaksen tallikaveri ensi kaudella. Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto on jo ilmoittanut, että hän ei aio seistä Albonin kuskipaikan tiellä, vaikka Alfa Romeo käyttääkin italialaistallin voimayksikköä ensi kaudella.

– Jos kuskilla on mahdollisuus ajaa ja talli haluaa antaa hänelle paikan, niin heidän on silloin syytä antaa se paikka hänelle, Binotto totesi.

Lue myös:

    Uusimmat