Mercedes-pomon sydän haukkasi tyhjää tästä Valtteri Bottaksen tilanteesta: viime vuoden karmeat muistot tulvivat mieleen

Kun Valtteri Bottas nousi kärkeen Azerbaidzhanin F1-kisassa, radalla nähtiin pelottavasti viimevuotista katastrofia muistuttanut tilanne. Tällä kertaa Mercedes-pomo Toto Wolff sai kuitenkin huokaista helpotuksesta suomalaisen väistettyä Bakun kadulle levinneet roskat.

Bottaksen vappu meni vuosi sitten pilalle renkaan puhjettua dramaattisesti sen jälkeen, kun hän oli noussut Sebastian Vettelin ohi kilpailun kärkeen. Tuolloin syynä oli häntäpään autojen kolarista irronnut hiilikuituosa.

Nyt Bottas ohitti Ferrarin Charles Leclercin ja vei kärkipaikan pysähdystään pitkittäneeltä monacolaiselta. Samaan aikaan radan ykkössektorilla liehuivat vaarasta varoittavat keltaiset liput, mikä näytti auttavan Bottasta, koska hurjaa perästä uhannut tallikaveri Lewis Hamilton ei pystynyt tekemään samalla suoralla ohitusta Leclercista.

Pian tv-kuvissa näkyi kuitenkin roskia, jotka pöllähtivät ilmaan Bottaksen ajaessa niiden ohi. Tapaus muistutti karmealla tavalla viime vuoden tilannetta, mutta tällä kertaa vain Leclerc ajoi romujen yli vahingoittamatta kuitenkaan rengastaan.

Mercedes-pomo Toto Wolffille episodin seuraaminen oli tuskallista.

– Se todellakin oli hyvitys hänelle. Siellä oli taas roskaa radalla, mutta tämä oli ehdottomasti hyvitys hänelle, Wolff viittasi viime vuoteen selvästi helpottuneena F1i.comin mukaan.

Bottas ja Hamilton saivat luvan taistella keskenään voitosta

Kisan lopussa radalla nähtiin kahden Mercedeksen välinen tulinen taistelu kisan voitosta, mikä päättyi tiimin kannalta onnellisesti autojen tultua maaliin sijoilla yksi ja kaksi. Hamilton myös painoi Bottaksen koville kisan lähdössä.

– Sanoimme heille vain, että ottavat iisisti alussa, koska emme tienneet, miten keskikovat renkaat kestävät. Lopussa he olivat vapaita taistelemaan, Wolff vahvisti.

– Loppu meni vähän kisailuksi, mikä on myös hyvä juttu. He ovat molemmat todella hyviä paineen alla. Näitte, ettei kumpikaan tehnyt virhettäkään. Toivon, että he pystyvät pitämään sen kauden loppuun asti.

Mercedes on avannut kauden neljällä peräkkäisellä kaksoisvoitolla, mikä on F1-sarjan uusi ennätys. Kaudella 1992 Nigel Mansell ja Riccardo Patrese ajoivat kolmeen kaksoisvoittoon, mutta neljännessä kisassa Espanjassa Patreselle tullut keskeytys katkaisi sarjan.

Lue myös:

    Uusimmat