Näkökulma: Epämukava olo alkaa hiipiä Lewis Hamiltonin ajohaalareihin – Valtteri Bottaksen suoritus avasi F1-mestarin silmät Azerbaidzhanissa

Valtteri Bottaksen päättäväinen ajo F1-kauden neljännessä osakilpailussa Azerbaidzhanissa antoi voittamattomalta vaikuttaneelle tallikaverille Lewis Hamiltonille selvän viestin: peli on vietävä seuraavalle askelmalle, sillä nykyinen taso ei tule suomalaisen kanssa riittämään, kirjoittaa MTV Urheilun Antti Rämänen.

Bottas järjesteli puolet voitostaan jo lauantain aika-ajossa, jossa hän oli jo toista kertaa putkeen Hamiltonia parempi. Siitä huolimatta britti oli jälleen erittäin lähellä pusertaa edelle kisan ensimmäisissä mutkissa, mihin Bottas vastasi hiuksia nostattavalla viileydellä.

Vielä viime kaudella itseluottamus ei ehkä olisi riittänyt nyt nähdyn kaltaiseen puolustautumiseen. Nahkansa talven aikana luonut Bottas on kuitenkin osoittanut olevansa Hamiltonille tällä kaudella täysin uudenlainen haaste.

Hamilton koki kisan jälkeisessä haastattelussa olleensa ehkä hiukan liian kiltti Bottasta kohtaan. Nyt hän tajuaa sen itsekin: asevalikoimasta on jatkossa kaivettava ne likaisemmatkin temput, koska näin asiaansa sitoutunutta suomalaista ei helpolla hetkauteta.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

Bottaksen kannalta ainoa huono juttu tämän kauden MM-taistelussa on se, että Ferrari ja Red Bull tuntuvat olevan liian kaukana Mercedeksen tasosta. Näin ollen piste-eron luominen omaan tallikaveriin on todella vaikeaa, kun Sebastian Vettelistä, Charles Leclercista ja Max Verstappenista ei tällä hetkellä ole riistämään pinnoja jo neljännen kaksoisvoittonsa ottaneilta Mercedeksiltä – ja tässä tapauksessa suomalaisittain ajateltuna tietysti Lewis Hamiltonilta.

Brittikuskille riittää kauden alkuvaiheessa sekin, että hän pysyttelee muutaman pisteen iskuetäisyydellä Bottaksesta. Siten hän voi vain odottaa, milloin suomalainen sortuu virheeseen tai kokee jonkun vuosi sitten Bakussa nähdyn rengasrikon kaltaisen takaiskun.

Jos kuitenkin nastolalaisen suoritusvarmuus pysyy tällaisena ja onni on myötä, myöskään Hamiltonilla ei ole varaa pudottaa palloa ja päästää Bottasta etenemään seuraavalle pesälle MM-taistelussa.


Lue myös:

    Uusimmat