Mercedes-pomo paljastaa: epäilykset osuivat oikeaan, Toto Wolff jätti kohutussa lausunnossaan jotain sanomatta

Luovuttiko Mercedes Red Bullille mestaruustaistelun? Niki Juusela ruotii F1-kauden ensimmäisen kolmanneksen kuumimmat käänteet 11:59
Niki Juusela ruotii F1-kauden ensimmäisen kolmanneksen kuumimmat käänteet

Tallipäällikkö Toto Wolff sanoi viime viikonloppuna Itävallassa ajetun Steiermarkin GP:n jälkeen, ettei Mercedes enää päivittäisi tämän kauden autoaan, mutta tekninen johtaja James Allison paljastaa, että joitain päivityksiä W12-autoon on vielä tulossa.

Wolff sanoi, että aktiivinen kehitystyö on tämän kauden osalta lopetettu, koska tallien rahankäyttöä rajoittaa tälle kaudelle käyttöön otettu kulukatto ja ensi kaudelle on tulossa suuret sääntömuutokset.

– Uskomme, että on tärkeää saada ensi kauden auto hyväksi, Wolff sanoi.

Kuten monet uumoilivat, lausunnossa taisi olla ainakin ripaus mediapeliä. Vaikka uusia kehitysprojekteja ei enää aloiteta, tallin Brackleyn- ja Brixworthin-tehtaiden liukuhihnalta on tulossa vielä aiemmin aloitettujen projektien lopputuotteita ulos.

– Meillä on kohtuullisen monta juttua tulossa, jotka tekevät autostamme nopeamman tulevissa kisoissa. Toivottavasti ne ovat riittävästi, Allison paljasti F1 Nation -podcastissa F1-sarjan verkkosivujen mukaan.

Edellä esitettyä tulkintaa Wolffin lausunnosta vahvistaa Allisonin vastaus siihen, ovatko Toto Wolffin ja James Allisonin lausunnot ristiriidassa keskenään.

– Mielestäni ne eivät ole ristiriidassa. En usko, että Toto sanoi täsmällisesti niin (että autoon ei tule enää uusia kehitysosia). Toto nosti esiin, että ensi vuoden sääntömuutos on iso asia ja se vie suuren osan huomiostamme. Tehtaamme keskittyy pääosin siihen, että löydämme suorituskykyä ensi vuoteen, mutta tämä ei tarkoita, ettei ennen sitä olisi tulossa mitään muuta.

Allisonin mukaan uudistuksia on luvassa niin autoon kuin voimayksikköön.

– Tämä kausi on yhä käynnissä, ja se käy kuumana.

Vuodesta 2017 Mercedeksen teknisenä johtajana toimineen Allisonin vastuulla on vastedes laajempi, pidemmän tähtäimen tekninen kehitystyö. Hän aloittaa uudessa tehtävässään chief technical officerina 1. heinäkuuta, ja kilpailusta toiseen kiertävänä teknisenä johtajana (technical director) häntä seuraa Mike Elliott.

Mercedes on valmistajien MM-sarjassa toisena, 40 pisteen päässä Red Bullista. Kuljettajien puolella Max Verstappen on nykäissyt 18 pisteen kaulan Lewis Hamiltoniin.

Lue myös:

    Uusimmat