Mercedekseltä sokki-ilmoitus – joko Red Bull otti ratkaisevan niskalenkin MM-taistelussa?

Mercedes on lopettanut tallipäällikkö Toto Wolffin mukaan vuoden 2021 autonsa kehittämisen. Tilanne MM-taistelussa Red Bullia vastaan on kääntynyt äkillisesti seitsemän vuotta sarjaa hallinneen Mercedeksen tappioksi.

Max Verstappen ajoi kolmannen voittonsa neljässä peräkkäisessä osakilpailussa, kun Red Bull dominoi ensimmäistä kotiradallaan Itävallassa ajettua osakilpailua. Ilman rengasrikkoaan hän olisi vienyt välistä myös Azerbaidzhanin GP:n, mutta tuossakin kisassa Sergio Perez varmisti voiton Red Bullille. Kausi jatkuu toisella Itävallan kisalla heti ensi viikonloppuna.

Verstappen kasvatti kuljettajien MM-sarjassa eronsa Mercedeksen Lewis Hamiltoniin 18 pisteeseen. Valmistajien pisteissä ero on Red Bullin hyväksi jo 40 pinnaa.

Kaudella 2021 auton moottorikehitys on jäädytetty ja aerodynaamisten osien päivityksiä rajoitettu, joten eron kiinni saaminen on Mercedekselle työlästä. Tallipäällikkö Toto Wolffilla olikin melkoinen sokki-ilmoitus annettavanaan Steiermarkin GP:n jälkeen.

– Olemme lopettaneet auton kehittämisen tältä vuodelta, koska uskomme, että ensi vuosi on niin tärkeä saada onnistumaan, kun taas he tuovat yhä uusia osia autoonsa, Wolff kertoi.

– Tämä oli ensimmäinen kisa oikeastaan kahdeksaan vuoteen, kun meiltä vain puuttui vauhtia, Wolff kertoi Hamiltonin kakkossijaan ja Valtteri Bottaksen kolmossijaan päättyneestä kisasta.

Kommenttia voi pitää jo lopun alkuna Mercedeksen MM-taistelulle, jos se asia todella on näin. Ensi vuonna autot uudistuvat isojen sääntömuutosten takia merkittävästi, mikä tarkoittaa, ettei kauden 2022 kilpailuasetelmasta voi missään nimessä myöhästyä.

Hamilton kertoo tiimin olevan tämänkin vuoden autossaan perässä jo usealla osa-alueella. Hän ei lähde ottamaan kantaa kehitystyön lopettamisen järkevyyteen.

– Tietysti ottaisimme päivityksiä vastaan, mutta en usko niiden olevan tulossa. Olemme perässä muutamalla osa-alueella. Jos olisimme yhtä tasoissa kuin kauden neljässä ensimmäisessä kisassa, tämä olisi ehkä vähän jännittävämpää, mutta he ovat ottaneet roiman askeleen eteenpäin.

– Teemme kovasti töitä kiertääksemme ongelman, mutta puhtaasti perussuorituskyvyn puolelta tässä on kaikki, mitä meillä on, Hamilton kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat