Mercedes-Benzin myydyin malli pistettiin kokonaan uuteen uskoon – töpselimalli vie pitkälle pelkällä sähkölläkin, tarjolla pelkkiä hybridejä

Tältä näyttää Mercedes-Benzin aivan uusi C-sarja 1:11
Katso videolta, miltä Mercedes-Benzin aivan uusi vuosimallin 2021 C-sarjalainen näyttää!

Saksalainen Mercedes-Benz on esitellyt hetki sitten aivan uuden C-sarjan sedanin ja farmarin.

Mercedes-Benzin uusi C-sarja ottaa loikan kohti paria pykälää ylempänä olevaa S-sarjaa ja on uuden sukupolvensa myötä kuin pienempi ja sporttisempi S, vaikka onkin kasvanut kokoa edeltäjäänsä verrattuna. Kyseessä on merkittävä päivitys saksalaisvalmistajan kansainvälisesti myydyimpään malliin.

Uusi C tarjoaa edeltäjäänsä enemmän luksusta ja S-sarjasta lainattua teknologiaa. Kasvanut akseliväli tarjoaa paremmat tilat ja sähköistetyt moottorit pienemmän kulutuksen.

– Vaikka C ja S ovatkin kaukana toisistaan aakkosissa, siirtyvät ne meidän portfoliossamme nyt lähemmäksi toisiaan, Daimlerin toimitusjohtaja Ola Källenius kertoi.

Uusi C-sarja on ensimmäinen Mercedes-Benz-malli, jonka moottorivalikoima on täysin sähköistetty. Tarjolla ei ole enää kuin nelisylinterisiä malleja. 1,5- ja 2,0-litraisten bensa- ja dieselmoottoreiden tehot vaihtelevat 168 ja 262 hevosvoiman välillä.

Ladattavalla hybridillä päästään peräti 100 kilometriä täydellä latauksella. Akku voidaan pikaladata täyteen vain 30 minuutissa. 

Ohjaamo on ottanut runsaasti vaikutteita uudesta S-sarjasta. Tyypillisesti uudistukset valuisivat lippulaivamallista ensin E-sarjaan, mutta Mersu päätti toimia tällä kertaa toisin. Syynä lienee myös se, että seuraava E-sarjaa päivitettiin vasta viime vuonna ja seuraavat uudistukset nähtäneen vasta vuonna 2023.

Uuteen C-sarjaan on tarjolla nyt myös nelipyöräohjaus, mikä tekee auton käsittelystä ketterää alhaisissa nopeuksissa ja vakaata suuremmissa.

Sekä sedan että farmari saapuvat myyntiin ensi kesänä.

Lähde: Mercedes-Benz

Lue myös:

    Uusimmat