Mercedeksen hämmästyttävä putki katkesi Turkin GP:n aika-ajoissa – vedonlyöjä nappasi 20 sentillä mojovan potin

Turkin GP:n aika-ajojen tulosluettelo yllätti monet – ja ainakin yhden ihmisen erityisen iloisesti.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Turkin GP suorana 13.–15.11.
Su: Turkin GP klo 12.05, ennakkotunnelmat klo 11.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Racing Pointin Lance Stroll onnistui nappaamaan lauantaina Istanbulissa F1-uransa ensimmäisen paalupaikan, ja hän teki sen erittäin vaativissa olosuhteissa.

Kyseessä oli ensimmäinen kanadalaiskuljettajan saavuttama paalupaikka sitten kauden 1997 päättäneen Euroopan GP:n, jonka aika-ajoissa Jerezin radalla tehtiin F1-historiaa.

Williamsin Jacques Villeneuve, Ferrarin Michael Schumacher ja Williamsin Heinz-Harald Frentzen ajoivat tuolloin tuhannesosasekunnilleen saman ajan, mutta Villeneuve vei paalun tehtyään ajan ensimmäisenä.

Lauantaina Turkissa kärkikolmikon täydensivät aika-ajoihin ennakkosuosikkina lähtenyt Red Bullin Max Verstappen ja Strollin tallikaveri Sergio Pérez. Strollin tavoin myös Pérezin kohdalla kyseessä on uran paras aika-ajotulos.

Mercedes-kaksikko Lewis HamiltonValtteri Bottas jäi sijoille kuusi ja yhdeksän. Kyseessä on ensimmäinen kerta vuoden 2013 Italian GP:n jälkeen, kun molemmat Mercedes-kuljettajat jäivät kärkiviisikon ulkopuolelle.

– Ensimmäinen kerta minun aikanani? Voi paska! tallipäällikkönä vuodesta 2014 lähtien toiminut Toto Wolff tokaisi aika-ajojen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa pilke silmäkulmassa.

Vuoden 2013 Italian GP:n ja tämän vuoden Turkin GP:n väliin mahtui hämmästyttävä 141 GP-viikonlopun putki, kun jompikumpi Mercedes oli aina aika-ajojen kärkiviisikossa.

Eräs vedonlyöjä oli päättänyt koettaa täysin poikkeuksellisissa olosuhteissa ajettujen aika-ajojen alla onneaan ja nappasikin yllättävän kärkikolmikon kiinni kertoimella 76 756,40. Veikkauksen analyytikko Teemu Eirtovaara kertoi Twitterissä, että kyseisen pelaajan panos oli 20 senttiä, jolloin voittopotiksi muodostuu mojovat 15 351,28 euroa.

Veikkaus oy:n rahapelien säännöissä kerrottujen kertoimenlaskuperusteiden mukaan Turkin GP:n aika-ajojen supertriplaan pelattujen panosten kokonaissumma oli noin 22 000 euroa, eli Veikkaus jäi yhden pelaajan tuntuvasta voitosta huolimatta reilut 6 500 euroa plussalle.

Vielä näitäkin kovemmat lukemat nähtiin syyskuun alussa ajetussa Italian GP:ssä, jonka kärkikolmikon muodostivat AlphaTaurin Pierre Gasly, McLarenin Carlos Sainz ja eilen paalulle ajanut Stroll. Supertriplan kerroin oli 166 990,00 ja 20 sentin panos palautti näin 33 398 euroa. Kaikkiaan panoksia asetettiin tuolloin noin 48 000 euron edestä, joten Veikkauksen kassaan jäi reilut 14 000 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat