Mercedeksen F1-lähdöstä liikkuu hurjia huhuja – isolta pomolta täystyrmäys väitteille

Huhut Mercedeksen vetäytymisestä F1-sarjasta ovat täysin tuulesta temmattuja, kertoo Daimler-yhtiön toimitusjohtaja Ola Källenius.

Keskiviikkona verkkosivustot Autocar ja RaceFans uutisoivat Daimlerin pohtivan menestystä yhtiölle tuottaneen F1-toimintonsa lopettamista osana säästöohjelmaansa.

Autocarin mukaan asian on esillä emoyhtiön seuraavassa kokouksessa 12. helmikuuta. Källenius kommentoi asiaa erittäin lyhyesti Saksan autoteollisuuden vuosittaisen konferenssin yhteydessä Berliinissä.

– Ei ole totta, Källenius huikkasi uutistoimisto Reutersille.

Mercedes on voittanut F1-sarjassa kuusi peräkkäistä valmistajien maailmanmestaruutta, mutta sen sopimus Liberty Median vetämässä sarjassa päättyy tähän vuoteen. Myös kuljettajien, Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen nykyiset sopimukset ovat voimassa enää alkavan kauden.

Yhtiö on jo sopinut McLaren-tallin kanssa moottoritoimituksista vuodesta 2021 alkaen, mutta Daimlerin on silti huhuttu vetäytyvän sarjasta Mercedeksen tehdastiiminsä kanssa.

Daimler on ilmoittanut tähtäävänsä noin 1,4 miljardin euron säästöihin vuoden 2022 loppuun mennessä. Säästöissä puhutaan jopa yli 10 000 työntekijän irtisanomisesta.

Lue myös:

    Uusimmat