Meikkaa kevyen raikas ilme – kauneusvinkit kevään juhliin

AVA listasi kevätjuhlien parhaat meikkivinkit!

Jätä raskaat meikit kotiin

Kuumana päivänä öljyiset tuotteet kannattaa jättää hyllyyn ja keskittyä kevyeen, luonnolliseen meikkiin. Säilytä meikkikynät jääkaapissa, niin niiden levittäminen helpottuu.

Vaihda meikkivoide sävytettyyn kosteusvoiteeseen. Jos et ole ehtinyt vielä ruskettua, sipaise aurinkopuuteria niihin kasvojen kohtiin, joihin aurinko ehtii ensimmäisenä, kuten otsaan, poskipäihin, leukaan ja nenään.

Kesäjuhlat ovat ilon ja leikkisyyden aikaa. Käytä rohkeasti värejä! Älä kuitenkaan valitse raskasta huulipunaa, vaan sävytetty huulikiilto – tai jätä huulet kokonaan punaamatta.

Jos plusasteita on kertynyt reippaasti, keskity silmien ja suun dramaattiseen meikkaamiseen ja jätä ihon ehostaminen vähemmälle. Älä vähennä kiiltoa lisäämällä puuteria kuumana päivänä, sillä pian kasvosi ovat hyvin vaaleat. Käytä sen sijaan rasvaisuutta poistavia puuterilappuja tai nenäliinoja.

Jos olet menossa studiokuvaukseen esimerkiksi valmistujaisten tiimoilta, ennen kuvausta on hyvä meikata kasvot kiiltoa ehkäisevällä puuterilla ja kiinnittää huomiota pukeutumiseen.

– Huivi kannattaa jättää kotiin, sillä se ei toimi kuvissa, etenkään ylioppilaskimpun kanssa. Myös suuret kontrastit, kuten valkoinen ylioppilaslakki ja musta asu eivät välttämättä toimi, kuten ei vitivalkoinenkaan, kertoo vuoden muotokuvaaja 2011 Mikaela Löfroth.

Muista nämä asiat silmämeikeistä

Käytä silmiin silmille tarkoitettuja tuotteita. Älä käytä maskaraa, joka on kuivunut, äläkä yritä saada vanhentuneita tuotteita toimiviksi veden tai syljen avulla.

Älä lainaa silmä- tai muitakaan meikkejä muilta tai muille – ystäviesi kosmetiikkatuotteissa on bakteereja, jotka siirtyvät käytön myötä kasvoillesi.

Oikeanlaisilla meikeillä loihdit raskaisiinkin silmiin kauniin meikin. Raskaiden ja laskeutuneiden luomien meikkauksessa kannattaa käyttää puolitummaa tai tummaa luomiväriä, ja levittää se koko luomelle.

Julkisuuden henkilöiden suosima yhdysvaltalainen meikkitaiteilija ja kauneusbloggaaja Tina Turnbow neuvoo käyttämään silmiin mustan sijaan ruskeaa tai pronssista rajauskynää, jolla kehystetään niin ylä- kuin alaluometkin. Silmän sisäkulmasta lähtevää rajausta voi nostaa yläluomella ulkokulmasta ohimoa kohti, jotta katseeseen saadaan nostetta. Lue myös ohje kotimanikyyrin tekemiseen!

Muita vinkkejä

Trendikkäät glitter-meikit on vaikea saada pysymään kasvoilla. Levittämällä pohjustusainetta huolellisesti glitterin alle takaat sen, että hileet pysyvät paikoillaan, sillä pohjustusvoide toimii kimalteiden alla kuin liima.

Herkät ihmiset voivat saada allergisia reaktioita tuoksuista tai aineista, joita tavallisessa kosmetiikassa on. Vastaus voi olla luonnonmukaisesti valmistettu tuote, jossa yrtit ja luonnolliset tuoksut eivät aiheuta samoja reaktioita.

Osa luonnon yrteistä on parantavia ja terapeuttisia, mutta tulee muistaa, etteivät nekään aina automaattisesti sovi kaikista herkkähipiäisimmille.

Muista vastuusi myös vieraana: älä kylve hajuvedessä! , melkeinpä heti kylvyn, suihkun tai saunan jälkeen. Tuolloin ihohuokoset ovat auki ja iho lämmin. Varo sekoittamasta vahvoja tuoksuja! Jos esimerkiksi peseydyt suihkussa hedelmille tuoksuvalla suihkugeelillä, ei hajuvedeksi kannata valita esimerkiksi voimakkaan myskin tuoksua.

Älä käytä ikimuistoista juhlapäivääsi hiusten tuunaamiseen tai kasvojen puunaamiseen. Usko pois: kukaan ei huomaa hikoiluasi, jos olet hymyilevä ja hyväntuulinen.

Katso videovinkki luomivärin käyttöön!


Lue myös:


AVA/Maria Aarnio

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja