Mukavuus ensin, ulkonäkö sitten – lue kattavat niksit kevään juhlapukeutumiseen

AVA kokosi yhteen vinkit tyylikkääseen juhlapukeutumiseen!

Miten ostan juhlapuvun?

Kokeile juhla-asua hyvissä ajoin, jotta siihen ehditään tehdä muutoksia. Kokeile valitsemasi puku läpikotaisesti jo kaupassa: istu, mene kyykkyyn, nosta kädet ylös, vie kädet eteesi. Nouseeko helma liikaa, vilahtaako iho? Puristaako asu jostakin, liikkuvatko kädet vapaasti?

Muista, että sinun täytyy pystyä liikkumaan asussa mukavasti. Sama koskee kenkiä, joten kävele kaupassa muutaman kerran hyllyjen ympäri kengät jalassasi. Mikäli valitsemasi kengät tuntuvat heti epämukavilta, hylkää ne: jos et kestä popoissa viittä minuuttia, et varmasti kestä niissä kahdeksaa tai kymmentä tuntia.

Pukeudu tilaisuuteen mukavuus mielessäsi. Ei ole järkeä ostaa upeaa iltapukua, jonka kanssa et voi tai uskalla liikkua. Mukavuus ensin, ulkonäkö sitten!

Mitä asun alle?

Vartalonmyötäisen mekon alle kannattaa valita saumattomat alusvaatteet. Moni ostaa valkoisen puvun alle valkoiset alusvaatteet, mutta todellisuudessa valkoinen valkoisen alla näyttää entistä vaaleammalta. Hanki sen sijaan beiget tai ihonväriset alusvaatteet.

Olkaimettoman asun alle tarvitaan olkaimettomat liivit. Voit käyttää myös läpinäkyviä silikoniolkaimia.

Olkaimeton asu

Jos olkaimeton mekko valuu, ompelija voi korjata rintamusta niin, että se istuu paremmin. Jos tähän ei ole aikaa, hanki vaatteille tarkoitettua fashion tape -teippiä ja teippaa mekko paikalleen.

Hätätapauksessa esimerkiksi roudarinteippikin käy, mutta huomioi, ettei se välttämättä lähde irti vaatteesta siististi. Voit ottaa käyttöön myös hakaneulan.

Jos valitset kirkolliseen tilaisuuteen olkaimettoman mekon, asusta se huivilla tai bolerolla. Näin voit peittää olkapääsi kirkossa, etkä myöskään joudu palelemaan.

– Liian usein tyttöjen näkee esiintyvän valmistujaisjuhlissa spagettiolkaimissa, vaikka olkapäiden tulisi olla peitetyt, .

Sähköä ilmassa

Jos alushame takertuu sähköisenä jalkoihisi, kokeile seuraavia kikkoja:

Vinkki 1. Jos sinulla on sukkahousut, suihkuta niihin hiuslakkaa.

Vinkki 2. Rasvaa jalkasi kosteusvoiteella hyvissä ajoin ennen pukeutumista. Rasvan on ehdittävä imeytyä ennen mekon pukemista!

Vinkki 3. Hiero talkkia reisiisi. Tämä ei ole paras idea, jos iltapukusi on musta.

Vinkki 4. Alan liikkeissä myydään anti-static sprayta, joka poistaa sähköisyyden. Käytä pakkauksen ohjeen mukaan.

Miten sidon huivini?

Tapa 1: Ota huivi käteesi, taita se kahtia. Kiedo huivi kaulaasi. Vedä huivin päät toisen pään silmukan läpi.

Tapa 2: Kiedo huivin toinen pää löysälle solmulle kätesi ympäri. Kiedo huivi kaulaasi, ja vedä sitten huivin vapaa pää solmun löysän läpi. Kiristä ja asettele paikalleen.

Karvoja vaatteissa?

Ripusta vaatteet aina kauas lemmikkien ulottumattomiin. Mikäli lemmikki on päässyt tekemisiin juhla-asusi kanssa, kiedo pakkausteippiä särmiesi ympäri niin, että teipin tarttumapinta jää ulospäin. Painele teippiä karvaiselle kankaalle, jotta karvat irtoavat.

Meikkiä vaatteissa?

Älä pese käsin asua, joka kuuluu pestä pesulassa! Pahimmassa tapauksessa pilaat kankaan eivätkä pesun jäljet lähde siitä koskaan. Jos alat puhdistaa mekkoa juhlatilanteessa esimerkiksi pesuaineella, kokeile sitä aina ensin huomaamattomaan kohtaan. Näin saat tietää, jos kangas ei siedä valitsemaasi ainetta.

Jos viiniä kaatuu kankaalle, sirottele tahralle runsaasti suolaa. Suola imee viiniä itseensä, joten anna sen vaikuttaa hetki. Meikit, kuten huulipuna, meikkivoide ja luomiväri, kaikkoavat niin puuvillasta kuin silkistä pumpuliin kastetulla öljyttömällä meikinpoistoaineella. Entä miten pahanhajuiset kengät voi pelastaa, ja ? Ja miten mokkakengät saa puhtaaksi vesitahroista?

Tippuiko paidalle mansikkaa tai housuille huulipunaa? !

Muotitietoisen tyylinmuutos: Vinkit tumman asun piristämiseen!


Lue myös:


AVA/Maria Aarnio

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja