F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Max Verstappenin sopimuksen pituus yllätti Ossi Oikarisen: "Ehkä silläkin on vaikutus siinä" – Bottakselle sekä hyvää että huonoa

0:41
Max Verstappen ohitti Ferrarin Charles Leclercin kauden 2019 päättäneessä Abu Dhabin GP:ssä.

Max Verstappenin solmima kauden 2023 loppuun jatkuva sopimus Red Bullin kanssa yllätti C Moren asiantuntijan Ossi Oikarisen. Etenkin Verstappenin sopimuksen pituus tuli yllätyksenä.

– Se on pieni yllätys. En tiedä, oliko pitkän sopimuksen idea siinä, että halutaan katsoa Red Bullin kanssa homma mahdollisimman pitkälle. Ja toisaalta, jos (Charles) Leclerc on naulattu pitkäksi aikaa Ferrarille, ajateltiinko, että tämä on paras tie mennä eteenpäin.

Oikarinen arvioi, että juuri Leclercin hiljattain solmima vuoteen 2024 kestävä sopimus Ferrarin kanssa saattoi olla osatekijänä Verstappenin ratkaisussa.

– Ehkä silläkin on vaikutus siinä, mutta on varmasti monia muitakin tekijöitä. Onhan se (Ferrari) yksi tuoli, joka ei ole enää auki Verstappenille. Ferrarilla ei välttämättä haluta Verstappen–Leclerc-kaksikkoa kuljettajiksi.

Uskoa vauhtiin tulevaisuudessa

Oikarinen uskoo Verstappenin taustajoukkoineen kääntäneen katseensa ensi kautta pidemmälle pohtiessaan sitoutumista Red Bulliin. Tästä syystä sopimus solmittiin jo hyvissä ajoin ennen kauden alkua.

– Ensi kauden auton suorituskyky ei ole määräävä tekijä, vaan se, miten Verstappen ja hänen tiiminsä näkevät tiimin tulevaisuudessa.

Oikarinen näkee, että Red Bullin kehitysloikat moottoritoimittaja Hondan kanssa ovat tehneet vaikutuksen kuljettajaan ja luoneet uskoa tulevaan.

– Pitää muistaa, että Red Bull dominoi viime vuosikymmenen alkua, he voittivat neljä mestaruutta (Sebastian) Vettelin kanssa.

Bottakselle plus miinus nolla

Oikarinen arvioi, että Verstappenin ja Leclercin solmimat pitkät sopimukset rauhoittavat hetkeksi F1:n kiivaana käynyttä kuskipeliä.

– Nyt ei tarvitse spekuloida. Seuraavat kysymysmerkit ovat, mitä tekee Hamilton ja mitä tekee Vettel, Oikarinen sanoo.

– Sitten lähtevät seuraavat tuolit menemään. On sellaiset kaverit kuin Carlos Sainz, Daniel Ricciardo ja Valtteri Bottas.

Etenkin Mercedes on pakkoraossa Lewis Hamiltonin suhteen.

– Jos Hamilton haluaa jatkaa, Mercedes yrittää pitää hänestä kynsin ja hampain kiinni. Kaksi tulevaisuuden tähteä on kiinnitetty pitkillä sopimuksilla muualle.

Valtteri Bottaksen kannalta Oikarinen näkee Verstappenin sopimuksessa sekä hyvää että huonoa.

– Tietysti nyt on yksi kilpailija vähemmän Mersun paikasta, mutta samalla tietysti yksi huipputallin tuoli on täytetty. Tämä on vähän plus miinus nolla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja