Spekulointi seis! Max Verstappen teki pitkän jatkosopimuksen Red Bullin kanssa

Max Verstappen on tehnyt jatkosopimuksen Red Bullin F1-tallin kanssa.

Red Bull tiedotti tiistaina tehneensä Verstappenin kanssa jatkosopimuksen, joka ulottuu kauden 2023 loppuun saakka. Sopimus on vuoden lyhyempi kuin Charles Leclercin Ferrari-sopimus, josta uutisoitiin joulun alla.

– Olen todella iloinen. Red Bull uskoi minuun ja antoi mahdollisuuden ajaa F1:ssä, mistä olen aina ollut suuresti kiitollinen. Vuosien kuluessa olen kasvanut yhä läheisemmäksi tallin kanssa. On nautinnollista työskennellä näin mahtavien ihmisten kanssa, Verstappen kommentoi tallin tiedotteessa.

Verstappen kertoo vakuuttuneensa edistysaskeleista, jotka Red Bull otti kauden 2019 aikana Hondan kanssa. 12 vuoden ajan Renault'n kanssa yhteistyötä tehnyt talli siirtyi Hondan moottoriasiakkaaksi vasta vuosi sitten.

– Saavuttamamme kehitys motivoi minua ja saa uskomaan, että voimme voittaa yhdessä. Kunnioitan sitä, miten Red Bull ja Honda työskentelevät yhdessä. Kaikki tekevät kaikkensa menestyksen eteen. Haluan voittaa Red Bullilla, ja tavoitteemme on voittaa maailmanmestaruus yhdessä.

Verstappen, nyt 22, nousi Red Bull -kuljettajaksi kesken kauden 2016 ajettuaan sitä ennen 23 osakilpailua Toro Rossolla.

Ura tallissa alkoi sensaatiomaisella tavalla, kun Verstappen voitti heti ensimmäisen Red Bullilla ajamansa kilpailun, vuoden 2016 Espanjan GP:n. 18-vuotiaasta hollantilaisesta tuli historian nuorin GP-voittaja.

79:ssä Red Bullilla ajamassaan osakilpailussa Verstappen on saavuttanut vajaan neljän kauden aikana kahdeksan osakilpailuvoittoa ja kaksi paalupaikkaa. Kaudella 2019 hän ylsi parhaaseen kokonaistulokseensa oltuaan Mercedeksen Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen jälkeen MM-pronssilla.

– Tämä on fantastinen uutinen tallille. Kun kaudelle 2021 on tulossa suuria muutoksia, on tärkeää, että tallissa on pysyvyyttä mahdollisimman monella osa-alueella, tallipäällikkö Christian Horner pohjusti Verstappenin sopimusta.

– Max on osoittanut, minkälainen ase hän on. Hän uskoo yhteistyöhömme Hondan kanssa, ja olemme iloisia, että voimme jatkaa yhdessä hänen kanssaan.

Viime kauden loppuvaiheilla spekuloitiin yleisesti sillä, voisiko Verstappen siirtyä kaudeksi 2021 esimerkiksi Mercedekselle. Huhujen mukaan tallipäällikkö Toto Wolff olisi ollut usein yhteydessä Verstappeniin.

Tiistain uutinen katkaisee näiltä huhuilta siivet kertaheitolla.

Verstappenin ja Leclercin lisäksi Esteban Oconilla (Renault 2021), Sergio Pérezillä (Racing Point 2022) ja George Russellilla (Williams 2021) on kauden 2020 yli ulottuva sopimus. Russellin sopimuksessa on optio Mercedes-siirrosta.

Lue myös:

    Uusimmat