Max Verstappenin palkasta liikkuu hurjia arvioita – Red Bull -pomolta bensaa liekkeihin: "En halunnut alkaa pelata pokeria"

Red Bull onnistui vakuuttamaan Max Verstappenin tulevaisuuden näkymistään ja allekirjoitti hollantilaisen kanssa kolmivuotisen jatkosopimuksen.

Tiistaina julkaistu sopimus pitää Verstappenin Red Bullilla kauden 2023 loppuun saakka ellei mitään ihmeellistä tapahdu.

Sopimusneuvotteluissa oli kyse ennen muuta Red Bullin F1-projektin uskottavuudesta, joten talli joutui kaivamaan kuvettaan pitääkseen kruununjalokivensä.

Verstappen ei ole varsinaisesti halpa mies, mutta toisaalta Red Bull ei ole perinteisesti maksanut samanlaisia palkkoja kuin vaikkapa Mercedes tai Ferrari.

Neuvonantaja Helmut Marko ei halunnut AutoBildin haastattelussa puhua luvuista. Hän kertoi kuitenkin taustaksi, että Red Bull -leirissä oli aito pelko siitä, että mikäli Lewis Hamilton siirtyisi ensi kauden jälkeen Ferrarille, Verstappen voisi karata Mercedekselle.

– Uusi sopimus ei ollut halpa, mutta en halunnut alkaa pelata pokeria.

The Telegraphin Oliver Brown arvioi tuoreeltaan, että Verstappenin vuosipalkka asettuisi noin 14 miljoonaan euroon. Arvio tuntuu todella vaatimattomalta, sillä se on jotakuinkin sama kuin F1-politiikkaan ja -talouteen erikoistuneen, lajipiireissä hyvinkin arvostetun toimittajan Dieter Renckenin arvio vuosi sitten.

Julkisuudessa on esiintynyt myös toisenlaisia arvioita, joiden mukaan MM-sarjan kolmossijan kaudella 2019 kuitanneen Verstappenin palkka kaksin- tai jopa kolminkertaistuisi uuden sopimuksen ansiosta. AutoBild puolestaan kirjoittaa 60 miljoonasta eurosta koko kolmivuotiselta sopimuskaudelta.

C Moren asiantuntija Mika Salo tyytyi tiistaina toteamaan vain, että Red Bull on pystynyt takaamaan Verstappenille "hyvät rahat".

F1-kuljettajien sopimusten yksityiskohdat eivät ole julkista tietoa, joten kaikki julkisuudessa esiintyvät luvut ovat pelkkiä arvioita. Hyvin yleinen käsitys kuitenkin on, että Verstappenin palkka on tällä hetkellä sarjan kolmanneksi suurin Lewis Hamiltonin ja Sebastian Vettelin jälkeen.

Rencken arvioi, että Hamiltonin peruspalkka vuonna 2019 oli reilut 30 miljoonaa euroa ja Vettelin noin 27 miljoonaa euroa.

Manageri Raymond Vermeulen vihjasi hollantilaiselle Formule1-sivustolle, että raha oli Verstappenille vain yksi tekijä päätöksessä sitoutua Red Bulliin. Myös sillä oli vaikutusta, että Red Bull on Verstappenille ennestään tuttu ja ennen kaikkea mielekäs työskentely-ympäristö.

– Hän on tallissa kuin kala vedessä. Max, Jos-isä ja minä ymmärsimme nopeasti, että tämä oli paras vaihtoehto.

Lue myös:

    Uusimmat