Max Verstappenin kypärävaatimus meni läpi, vaikutuksia Red Bull -autoon – "Ei ole järkevää pakottaa häntä"

Red Bull -talli on suostunut tähtikuskinsa Max Verstappenin pyyntöön kypärämallin vaihtamisesta. 

F1-sarjassa käytettävien kypärien turvallisuusstandardeihin tuli muutoksia tälle kaudella, mikä muun muassa lisäsi suojaa otsan alueelle.

Verstappenin kypärätoimittaja Arai ei saanut kaikkia kokojaan hyväksytyksi ennen Barcelonan talvitestejä. Hollantilaiskuskin käyttämä päänsuoja oli liian pieni, ja hän koki sen epämukavaksi. Verstappen kokeilikin Schuberthin kypärää, ja teki myöhemmin sopimuksen saksalaisvalmistajan kanssa. 

Kypärämallin vaihtamisella on kuitenkin vaikutusta Red Bullin auton aerodynamiikkaan, mutta neuvonantaja Helmut Markon mukaan talli on hyväksynyt muutoksen.  

– Arai-kypärää on käytetty pohjana automme suunnittelussa. Meillä on ollut sopimus Arain kanssa monta vuotta, ja heidän kypäriään käyttävät myös mekaanikkomme sekä Toro Rosso -tallin ja junioritiimimme väki, Marko selvittää Autosportin mukaan.

– Verstappenilla oli kuitenkin ongelmia kypärän kanssa. Se ei istunut hyvin ja hän ei nähnyt sen takia kunnolla. Hänen olonsa oli todella epämukava. Jos kuljettajalla on tällainen olo, ei ole järkevää pakottaa häntä käyttämään sitä, Marko lisäsi. 

Verstappen on nyt sitoutunut käyttämään Schuberthin kypärää loppukauden ajan. 

Kaikki F1-viikonloput suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat