Kimi Räikköseltä suora mielipide F1-sarjan sääntöuudistuksesta – "Olen ehdottomasti sitä mieltä"

Alfa Romeo -kuski Kimi Räikkönen pitää F1-sarjan uusia aerodynamiikkasääntöjä onnistuneina ainakin viime sunnuntaina ajetun Bahrainin GP:n perusteella. 

F1-autojen teknisiä ominaisuuksia muutettiin tälle kaudelle siinä toivossa, että niiden seuraaminen olisi helpompaa, mikä puolestaan lisäisi ohituksia. Kuljettajat valittelivat viime kaudella paljon sitä, että autojen seuraaminen lähellä on mahdotonta, sillä pito-ominaisuudet heikkenevät dramaattisesti.

Australian GP ei antanut kunnollista kuvaa uusien sääntöjen vaikutuksista, sillä ohittaminen Albert Parkin radalla on muutenkin erittäin haastavaa. Bahrainissa ohituksia nähtiin puolestaan runsaasti, minkä uskottiin olleen ainakin osittain seurausta radalle lisätystä kolmannesta DRS-alueesta. 

Räikkönen on nyt kertonut omista kokemuksistaan uusiin sääntöihin liittyen. 

– En tiedä ohitinko ketään uudella DRS-alueella, mutta olen ehdottomasti sitä mieltä, että autoilla pääsee nyt lähemmäksi edellä ajavaa ilman ongelmia, Räikkönen kommentoi racefans.netin mukaan

– Mielestäni mutkien ulostulot ovat edelleen hankalia, jos ajat aivan toisen perässä. Mutta olen sitä mieltä, että autoja on nyt helpompi seurata läheltä, suomalaiskuski jatkaa. 

Räikkönen oli kilpailussa seitsemäs, ja teki GP:n aikana useita ohituksia. 

F1-kausi jatkuu ensi viikolla Kiinassa. 

Kaikki F1-viikonloput suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi


Lue myös:

    Uusimmat