Matti Suur-Hamari taas mitaleille paralympialaisissa!

Suomen Matti Suur-Hamari tuplasi Pekingin paralympialaisten mitalisaaliinsa, kun hän ylsi hopealle miesten SB-LL2-luokan banked slalom -kilpailussa perjantaiaamuna Suomen aikaa. Maanantaina hän saavutti lumilautacrossin paralympiakultaa

– En olisi odottanut tällaista. Päivääkään en ole banked slalomia varsinaisesti treenannut tällä kaudella, joten kyllähän tämä yllätyksenä tuli. Mutta otan tämän vastaan ja maistuu oikein hyvältä, Suur-Hamari kertoi Ylen televisiohaastattelussa.

– Tänään rata sopi itselle tosi hyvin. Piti olla malttia mukana laskemisessa ja sillei, ettei lähde hötkyilemään. Helppo rata, helppo tehdä virheitä. Moni sortui siihen, että lähti puskemaan liikaa. Silloin ei lauta kulje. Itse sain ekan "runin" (laskun) tultua hyvin.

Suur-Hamari voitti lumilautacrossin myös neljä vuotta sitten Pyeongchangissa. Banked slalom -kilpailussa hän saavutti tuolloin pronssia, joten nyt hän kirkasti mitalinsa.

Kiinan Sun Qi voitti kilpailun, kun hänen ensimmäinen laskunsa oli 0,25 sekuntia Suur-Hamaria sukkelampi. Kumpikaan ei kyennyt parantamaan tulostaan toisella kierroksella. Britannian Ollie Hill oli kolmas.

Laurila kymmenes

Maiju Laurila sijoittui kymmenenneksi Pekingin paralympialaisten naisten suurpujottelun kelkkalaskijoiden luokassa. Hän kilpaili ensimmäisissä paralympialaisissaan.

Avauskierroksen jälkeen toisena ollut Japanin Momoka Muraoka nousi voittoon toisella kierroksella.

Kilpailussa oli 13 laskijaa, joista kolme ei selvinnyt maaliin asti. Varmasti laskenut Laurila teki tasaista työtä ja oli molempien kierrosten kymmenenneksi nopein.

"11 vuotta sitten olin sairaalassa just koomasta heränneenä"

Matti Sairanen oli 17:s lumilautailun banked slalomin SB-UL-luokassa.

– Eka lasku oli vähän varovainen, mutta tokalla uskalsin vähän paremmin päästää. Nyt tuli sellaiset laskut, että näistä mä voin olla ylpeä, Sairanen kommentoi Suomen paralympiakomitean Twitterissä.

Tomi Taskinen sijoittui 16:nneksi banked slalomin SB-LL1 -luokassa.

– Koko se matka tähän päivään, 11 vuotta sitten olin sairaalassa just koomasta heränneenä. 11 vuodessa tähän pisteeseen, niin… huhhuh… ei vain riitä sanat, Taskinen tunnelmoi. 

Lue myös:

    Uusimmat