Tyttären suloiset sanat hymyilyttivät Matti Mattssonia – ”Olympiafinaali ja kahden lapsen isä, enempää ei voi vaatia”

3:33
Tulosruutu: Matti Mattsson kauhoi olympiafinaaliin, keskiviikkoaamu tarjosi myös suomalaispettymyksen.

Matti Mattsson ui upeasti olympiafinaaliin Tokiossa. 200 metrin rintauinnin finaalipaikka oli unelman täyttymys, mutta suuressa tunnekuohussa porilainen ei ollut.

Mattsson oli välierien viidenneksi nopein, uudella Suomen ennätys -ajalla 2.08,22. Uinti oli hyvin samanlainen kuin eilen alkuerissä.

- Vieläkin oli aika pitkää liukua koko uinti. Ajattelin, että tämä riittää kyllä, Mattsson sanoi.

Alkuerät uitiin paikallista aikaa puoli kahdeksalta illalla, välierä vain 16 tuntia myöhemmin. Mattsson oli kuitenkin henkisesti valmis.

- Reissun parhaimmat yöunet oli viime yönä, pari viikkoa reissussa on oltu, positiiviset yöunet tuli parhaimpaan paikkaan. Kai se stressi rupeaa laukeamaan pikkuhiljaa, Mattsson sanoi.

Mattsson ui olympialaisissa jo Lontoossa ja Riossa, nyt viimein 27-vuotiaana hän on mitalisti.

- Kyllä se tuossa melkein pisti porilaisenkin miehen herkistymään. Olympiafinaali on asia, mitä olen pikkupojasta saakka haaveillut. Kyllä elän aika lailla omaa unelmaani. Olympiafinaali ja kahden lapsen isä, ei kai paljon enempää voi vaatia, Mattsson myhäili.

Kotona kisoja ovat jännittäneet vaimon lisäksi syksyllä nejä vuotta täyttävä Varpu-tytär ja alle vuoden ikäinen Aarni-poika. Finaalivalmistautumiseen kuuluu tärkeänä osana soitto kotiin. Sydämelliset sanat tyttäreltä sopivat myös välierään valmistautumiseen.

- Varpu oli eilen äidilleen sanonut viimeisenä, että ”isällä on kaksi uintia, ja sitten hän tulee kotiin”, Mattsson hymähti.

Nyt niistä kahdesta on uitu toinen, jäljellä on vielä olympiafinaali, joka alkaa torstaina Suomen aikaa kello 04.44.Matti Mattsson rysäytti olympiafinaaliin hurjalla Suomen ennätyksellä – maailmanmestari Jani Sievinen TV5:lla: "Kaikki on mahdollista"

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja