Matti Mattsson rysäytti olympiafinaaliin hurjalla Suomen ennätyksellä – maailmanmestari Jani Sievinen TV5:lla: "Kaikki on mahdollista"

Matti Mattsson sijoittui 200 metrin rintauinnin välierissä eränsä kolmanneksi ja eteni olympiafinaaliin.

27-vuotias Mattsson täräytti samalla uuden Suomen ennätyksen 2.08,22. Uransa kolmansissa olympialaisissa kilpaileva Mattsson paransi omissa nimissään ollutta ennätystä neljä sadasosaa.

Porilaisen aika oli välierien viidenneksi paras. Finaaliin vaadittiin aika 2.08,76.

– Matti on ollut vakuuttava koko kauden ja kesti paineet erinomaisesti. Uskon, että finaalissa nähdään jotain samanlaista ja joitakin kymmenyksiä lähtee vielä ajasta pois, TV5:n asiantuntijana toimiva uintilegenda Jani Sievinen sanoi lähetyksessä.

– Kun kyseessä on 200 metrin kilpailu, kaikki on mahdollista. Porukka on niin tasainen, Sievinen jatkoi.

Välierien ykkönen oli ylivoimaisesti esiintynyt Australian Izaac Stubblety-Cook ajalla 2.07,35. Loppukilpailu uidaan torstaiaamuna Suomen aikaa kello 4.44.

Suomalainen uimari on edellisen kerran ollut olympiafinaalissa vuonna 2008, jolloin Hanna-Maria Seppälä ylsi sadan metrin vapaauinnin loppukilpailuun.

200 metrin rintauinnin olympiafinaalissa on nähty historiassa vain kerran aiemmin suomalaisväriä, kun Arvo Aaltonen ui pronssia Antwerpenissä vuonna 1920.

Juttua ja otsikkoa muokattu kello 06.03. 

Lue myös:

    Uusimmat