Matkustajat epätietoisuuden vallassa lentokentällä Kanarialla: "Suomalaisperhe täällä pohtii pääsevätkö lapset huomenna kouluun" – hiekkamyrsky vaikuttanut 280 lentoon

Raju hiekkamyrsky koettelee Kanariansaaria, mutta lentoliikenne siellä on palaamassa kohti normaalia.

Lauantaisen hiekkamyrskyn vuoksi Gran Canarian ja Teneriffan lentokentät olivat välillä suljettuina, mutta nyt ne ovat jälleen auki.

Myös Kanariansaarten ja Suomen välisiä lentoja on jouduttu perumaan ja aikatauluttamaan uusiksi.

Tälläkin hetkellä Kanariansaarilla on paljon suomalaisia lomailijoita, jotka ovat epätietoisia omien lentojensa kohtalosta.

– Kentät eivät ole enää suljettuja: lentoja lähtee, mutta ei niin tiheästi kuin normaalisti, matkanjärjestäjä TUI:n lehdistöpäivystyksestä kerrotaan.

Vielä tänään kotia kohti

Yhden paluulennon piti nousta matkaan Las Palmasista kohti Helsinkiä kello 15.50 Suomen aikaan eli 13.50 paikallista aikaa, mutta vain muutamia minuutteja ennen alkuperäistä lähtöaikaa kentällä olleilla matkustajilla ei ollut tietoa milloin lento lähtee.

– Iloinen suomalaisperhe pohtii, pääsevätkö lapset huomenna kouluun, MTV Uutisille viestitettiin Las Palmasin lentokentältä.

TUI:n viestinnästä kerrotaan, että lennon lähtöaika on viivästynyt.

– Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että lento myöhästyy kaksi tuntia. Eli arvioitu lähtöaika on nyt 15.50 paikallista aikaa.

TUI:n mukaan lentokentillä on henkilökuntaa kertomassa matkustajille uusista aikatauluista.

Espanjan lentokenttiä operoiva Aena peruutti lauantaina kaiken Gran Kanarialle tulevan ja sieltä lähtevän lentoliikenteen. Teneriffalla peruttiin lähtevät lennot.

Vaikutuksia oli yhteensä noin 280 lentoon, jotka joko peruttiin tai joiden reittiä muutettiin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja