Matkanjärjestäjät: Nämä ovat suomalaisten kesän suosikkikohteet

Ulkomaille mielivät suomalaiset hakeutuvat kesäisin Välimerelle.

Kreikka ja Turkki kuuluvat kesälomaa viettävien suomalaisten suosikkikohteisiin kaikkien neljän Studio55.fin haastatteleman matkanjärjestäjän – Apollomatkojen, Aurinkomatkojen, Finnmatkojen ja Tjäreborgin – myyntitilastojen perusteella. Kreikassa suomalaisia houkuttavat erityisesti Rodos ja Kreeta, Turkissa taas Alanya, Side ja Bodrum.

Finnmatkoilta kerrotaan, että myös Baleaarien saariryhmälle – Mallorcalle, Menorcalle, Ibizalle ja Formenteraan – matkustetaan vuosi vuodelta paljon. Matkanjärjestäjät mainitsevat myös Kroatian nousseen suomalaisten kesän kestosuosikkeihin.

– Välimeri kiinnostaa ennen kaikkea varman auringon ja lämmön vuoksi, mutta myös kohdemaiden historia ja nähtävyydet sekä ostokset vetävät puoleensa, Apollomatkojen Suomen maajohtaja Eva Torra kertoo.

– Kreikkaan lähdetään joko samaan mieluisaan kohteeseen, esimerkiksi Kreetalle, joka vuosi, tai sitten Kreikkaa ”otetaan haltuun” kohde kerrallaan matkustamalla eri saarille ja lomakohteisiin, Aurinkomatkojen viestintäpäällikkö Annina Metsola sanoo.

Suosionsa säilyttäneiden rantalomien rinnalle ovat voimakkaasti nousseet reittilennoilla tehtävät kaupunkimatkat sekä eksoottiset kaukokohteet. Suosituimpia tällaisista kohteista ovat kesäisin Malaga, Lontoo, Malta, Barcelona, Berliini, Rooma, Pariisi, Budapest ja Dubrovnik. Kesällä myydään myös paljon Välimeren risteilyjä.

Yhä useampi suomalainen haluaa viettää ranta- ja kaupunkilomaa yhtä aikaa.

– Perinteisillä pakettimatkoilla näistä hyvä esimerkki on loma Mallorcan pääkaupungissa Palma de Mallorcalla. Reittilennoilla tehtävillä matkoilla suosituimmat ranta-kaupunkilomakohteet ovat Costa del Sol, Malta, Algarve ja Nizza, Tjäreborgin tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski sanoo.

Apollomatkoilta kerrotaan, että lyhyemmille, reittilennoilla tehtäville lomille lähdetään jo mainittujen kohteiden lisäksi esimerkiksi Palma de Mallorcalle ja Lissaboniin. Kaukokohteista suosiotaan kasvattaa Yhdysvallat.

– Tällä hetkellä eniten kesä- ja heinäkuun matkoja on ostettu Apollomatkoilla lämpimille kaupunkilomille ja rantakaupunkeihin, kuten Barcelonaan, Nizzaan, Dubrovnikiin, Roomaan ja Mallorcalle. Elokuussa tehdään enemmän viikonlopun kaupunkimatkoja Lontoon, Berliinin ja New Yorkin kaltaisiin suurkaupunkeihin, Torra sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat