Mateleeko työpäivä? Näin saat sen kulumaan nopeammin

Joulun pyhät ovat takanapäin ja ahkerat työskentelijät suuntaavat katseensa kohti kesälomaa, johon on vielä monta kuukautta. Miten yksittäinen työpäiväkin voi tuntua niin pitkältä?

Näillä vinkeillä saat kellon tikittämään nopeammin:

1. Keskity työssäsi siihen, mistä pidät

Ihannetilanteessa voisit tietysti tehdä sellaista työtä, jota rakastat yli kaiken. Jos et ole niin onnekas, yritä miettiä työsi hyviä puolia. Miksi alkujaan hakeuduit nykyiseen työhösi?

2. Piilota herkkuja työpaikalle

Mikään ei piristä tylsää työpäivää kuin pieni herkkuhetki! Pidä työpaikalla terveellistä naposteltavaa, kuten pähkinöitä ja rusinoita, jotka pitävät energiatasosi tasaisena. Erityisen vaikeita päiviä varten voit varata laatikkoon jotain erikoisherkkua.

3. Juttele työkaverin kanssa

Pieni keskeytys tekee hyvää. Jos sinulla ja työkaverillasi on aikaa, pitäkää pieni keskusteluhetki. Jo viiden minuutin vitsailu katkaisee tylsän päivän ja piristää mielialaa. Puhukaa kuitenkin jostain muusta kuin töistä.

4. Käy kävelyllä

Yhdistä lounastaukoosi pieni kävelylenkki tai kävele pidennettyä reittiä vessaan. Kävely tauottaa päivää ja pitää lihakset vetreinä. Verryttele myös niskaa ja hartioita taukojumpalla.

Oletko kuullut liikunnallisista palavereista? Lähtekää luontoon liikkumaan sen sijaan, että istutte tunkkaisessa huoneessa ja tuijotatte ruutua. Kuka on käskenyt, että työasiat pitää hoitaa työpaikalla?

5. Katse kilpailijoihin

Jos sinulla on aikaa, tutki kilpailevia yrityksiä. Näin pysyt kartalla siitä, mitä alalla tapahtuu ja olet askeleen edellä, kun jossain tapahtuu muutoksia. Ehkäpä kilpailijoilla on myös hyviä toimintaideoita, joita voit lainata tai jatkojalostaa.

6. Ympäröi itsesi mukavilla työkavereilla

Ellet ole esimies, et voi valita työkavereitasi, mutta voit ainakin jossain määrin vaikuttaa siihen, kenen kanssa kommunikoit. Jos istut negatiivisen henkilön vieressä, kielteinen asenne tarttuu helposti sinuunkin.

7. Keskity saavutuksiin

Älä anna stressin ottaa ylivaltaa, vaikka keskeneräiset tehtävät eivät jätä sinua rauhaan. Laita merkille, kun saat tehtävän suoritettua ja taputa itseäsi olalle hyvin tehdystä työstä.

8. Anna musiikin inspiroida

Tauota työpäivääsi musiikin avulla. Kun saat tehtävän tehtyä, laita luurit korvillesi ja kuuntele hyvä kappale. Palaa tämän jälkeen tehtävien pariin. Musiikin kuuntelu lisää luovuuttasi ja antaa intoa työskentelyyn. Valitse musiikki sen mukaan, minkälaista energiaa kaipaat. Voit kaivata rauhallista starttia aamuun, mutta iltapäivän tunteina haluat luultavasti kipakan energiabuustin.

9. Hanki hauskat työvälineet

Välineillä on väliä! Tartut luultavasti mieluummin värikkääseen kynään ja kansioon kuin harmaisiin vihkoihin. Ole niin villi kuin uskallat – kunhan välineet eivät vain ole liian asiattomia työpaikalle.

10. Vaihda näkökulmaa

Käy kuuntelemassa toisen osaston palaveria tai esitystä. Saat tällä tavoin uuden näkökulman tekemiseen. Uusi näkökulma tarkoittaa puolestaan parempaa keskittymiskykyä!

11. Vaihda maisemaa

Jos voit vaikuttaa siihen, missä työskentelet, käytä tilannetta hyödyksesi. Uusi sijainti voi antaa uusia ideoita.

12. Palkitse itsesi loppuviikolla

Aloita viikko asettamalla itsellesi viisi työtavoitetta. Jos saat tavoitteet täytettyä, palkitse itsesi mieluisalla palkinnolla viikon loppupuolella. Voit asettaa myös pieniä palkintoja keskelle viikkoa tai jopa keskellä päivää. Palkitseminen on hauska tapa kiittää itseäsi hyvin tehdystä työstä ja muistuttaa, että olet hyvä työssäsi. Työnteko muuttuu paljon hauskemmaksi, kun tiedät, että viikon lopussa odottaa palkkio!

Lähde: popsugar.com

Rocky roadia työpaikan jemmaan odottamaan hetkeä, kun kaipaat piristystä? Katso ohjeet videolta:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja