Maskipakko sai virolaiset osoittamaan mieltään yksilönvapauden puolesta – MTV:n kirjeenvaihtaja paikalla: "Ylhäältä päin tuleva komento herättää epäilyksiä ja aggresiotakin"

2:19
MTV Uutisten kirjeenvaihtaja oli paikalla mielenosoituksessa.

Koronatilanne on pahentunut Virossa nopeasti. Uusia tapauksia on vuorokauden aikana todettu 370 ja tänään on kuollut viisi ihmistä, mikä on tähän mennessä eniten yhden päivän aikana. Kaikkiaan tautiin on kuollut 104 ihmistä.

Pienen Viron suhdeluku on muutenkin korkea, sillä 100 000 hmistä kohden se on 314.  Silti Tallinnassa on osoitettu tänään voimakkaasti mieltä tiistaina voimaan tullutta maskipakkoa vastaan.

– Minä olen yksilön vapauden kannattaja, ja minulle vapaus on tärkeä asia. En halua, että Viron yhteiskunta lähtee kovempien kieltojen ja käskyjen linjalle, kertoo Aivo-niminen mielenosoittaja.

– Minä ja perheeni olemme sairastaneet koronan ja mieheni keuhkot ovat vaurioituneet, mutta jos tänään pitäisi valita uudelleen, niin valitsisin (maski-)vapauden myös lasteni vuoksi, kommentoi puolestaan Carmen Pritson.

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Petri Saraste oli paikalla mielenosoituksessa, jossa oli noin 500 ihmistä. 

– Vastaus oli aika yleinen siellä: on huolta omasta yksilön oikeusturvasta ja vapaudesta, niin kuin he sitä kutsuvat. 

– Osittain sen tietysti voi ymmärrää, koska tämä valtion itsenäisyyshän on vielä aika nuorta. Kaikki tämmöinen ylhäältä päin tuleva komento herättää epäilyksiä ja aggresiotakin jossain määrin. 

Rajoitukset ovat vaikuttaneet Viron talouteen voimakkaasti. Esimerkiksi ravintolat ja hotellit ovat kärsineet. 

– Matkailuelinkeino muodostaa Viron bruttokansantuotteesta noin kymmenen prosenttia. Suomalaisten osuus siitä on neljä prosenttia. 

Ravitsemusliikkeistä suomalaisten ostokset kattavat jo noin puolet tuotosta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja