Mainos

Masentunut elefantti ei pystynyt edes nukkumaan – kunnes löysi uuden ystävän

Ystävyys auttoi norsuvanhusta unohtamaan rankan menneisyytensä.

50-vuotias norsuvanhus Baan Yen on joutunut elämänsä aikana kokemaan kovia. Norsu pelastettiin viime kuussa ratsastusretkiä järjestäneestä yrityksestä, jossa se oli joutunut työskentelemään huonoissa olosuhteissa viimeiset kaksikymmentä vuotta.

Norsu ei ollut viikkoon ummistanutkaan silmiään, kun se pelastettiin uuteen kotiinsa phuketilaiselle elefanttien suojelualueelle Phuket Elephant Sanctuarylle. Heikossa kunnossa olevaa eläintä jouduttiin jopa nesteyttämään, jotta se pysyisi hengissä. Pelastajien mukaan norsulla on taatusti huonoja muistoja ihmisistä, sillä se käyttäytyy henkilökuntaa kohtaan varautuneesti ja arasti.

– Hoidon lisäksi vietämme paljon aikaa puhumalla sille ja rauhoittelemalla sitä. Se vaikuttaa kärsivänsä suurista ongelmista, jopa masennuksesta, suojelualueen Facebook-sivuilla kerrotaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Baan Yenilla on sekä fyysisiä että henkisiä traumoja, ja aiomme antaa sille kaiken, mitä se tarvitsee ymmärtääkseen, että sillä on kaunis elämä edessään meidän kanssamme.

Voimme oppia norsuilta paljon 

Vaikka Baan Yenin tilanne näytti erittäin vakavalta, kaikki muuttui, kun se tapasi suojelualueella lajitoverinsa. Rankasta menneisyydestään huolimatta norsu näytti ilahtuneen suunnattomasti löydettyään ystävän.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Henkilökunta kertoo Dok Gaewin -norsun toivottaneen uuden ystävänsä välittömästi tervetulleeksi, ja aivan kuin norsu olisi sanonut uudelle ystävälleen, että kaikki tulee järjestymään.

– Norsut kokevat monia tunteita, mukaan lukien surua, masennusta ja syvää murhetta. Ne ymmärtävät ja rakastavat, tuntevat iloa, onnea ja ymmärrystä toisia kohtaan. Ne ovat mitä uskomattomampia eläimiä, ja me voimme oppia niiltä paljon.

Saatuaan uuden ystävän Baan Yen näyttää jättäneen menneisyyden taakseen. Kuvat todistavat, että ystävyyden voima on uskomaton. 

Myös näillä kaveruksilla on ainutlaatuinen ystävyys. 

0:59

Lähde: TheDodo 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.