Mainos

Martinlaakson ampuja kiisti syytteen tapon yrityksestä

38-vuotias mies ampui 13-vuotiasta teinipoikaa kohti Vantaalla marraskuussa. Ampuja kuuluu rikollisjärjestö NBK:hon.

Vantaalla ostoskeskuksen pihamaalla 13-vuotiasta kohti ampuneelle luettin tänään syyte tapon yrityksestä sekä kuudesta muusta rikoksesta.

38-vuotias mies ampui käsiaseella marraskuussa Martinlaakson R-kioskin edessä teinipoikaa kohti. Poika suojasi itseään mainoskyltillä, eikä luoti lopulta osunut.

Syyttäjän mukaan ase oli isokaliiperinen revolveri ja luoti läpäisi 13-vuotiaan housunlahkeen tämän polven korkeudelta. Ampuma-asetta ei ole löytynyt.

Tätä ennen mies oli pahoinpidellyt 15- ja 17-vuotiaita poikia potkaisemalla toista sääreen ja toista nivusiin.

Poliisi löysi kahteen eri asuntoon tehdyissä kotietsinnöissä miehen hallusta viisi eri ampuma-asetta. Ensimmäisellä kerralla poliisi takavarikoi konepistoolin ja siihen kuuluvan tankolippaan patruunoinen. Toisella kerralla poliisin haaviin jäi kolme kivääriä sekä yksi pienoiskivääri.

Syyttäjä vaatii miehelle vähintään kuuden vuoden mittaista vankeusrangaistusta. Ostoskeskuksen tienoilla oli tapahtuman aikaan useita silminnäkijöitä.

"Hengenlähtö käy helposti"

Oikeudessa nähtiin 13-vuotiaan videoitu poliisikuulustelu, missä poika kertoi tapahtumista.

- Istuttiin kahden kaverin kanssa ostoskeskuksen rappusilla ja siihen tuli mies ja sanoi, että tehkää tilaa. Yritimme siinä kysyä, että onko tämä reilua. Sitten hän tuli kohti ja sanoi, että jos haluatte päästä hengestänne, niin se käy kovin helposti, 13-vuotias selvitti.

- Hetkeä myöhemmin hän sanoi, että nyt tämän pitää loppua ja kaivoi povitaskustaan revolverin, jossa on 15-20 sentin piippu ja osoitti minua ensin vartaloon ja sitten tähtäsi jalkaan.

- Yritin ottaa etäisyyttä ja olin kävellyt mainoskyltin taakse. Laukaisun jälkeen mies lähti juoksemaan, poika kertoi.

Poliisi otti kiinni miehen ja tämän naisystävän muutamaa päivää myöhemmin kadulla. Mies on vapautunut reilu vuosi sitten vankilasta ja hän on vaarallisena pidetyn rikollisjärjestö Natural Born Killersin (NBK) jäsen.

"Pelottelumielessä tähtäsin"

38-vuotias mies kiisti tänään oikeudessa tapon yrityksen. Hänen mukaansa kyse on vaaran aiheuttamisesta ohilaukaisulla. Hän kiisti väitteen teon tahallisuudesta.

Miehen mukaan nuoriso oli estänyt hänen kulkuaan ostoskeskuksen rappusissa.

- Pyysin nuorisoa vetämään luita läjään kahdesti. He homottelivat ja huorittelivat puolisoani ja pienikokoisin kaveri jäi siihen uhmakkaasti.

- Olin just ollut radalla ampumassa ja povarissani oli sattumalta pieni kaliiperinen ase, ei iso niin kuin väitetään.

- Pelottelumielessä tähtäsin, mutta siirsin tietoisesti asetta niin, etten osu.

Mies myönsi tänään oikeudessa syyllistyneensä muihin syyttäjän esittämiin rikoksiin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.