Marraskuussa ohitettiin viime vuoden rekisteröintimäärä

Marraskuussa rekisteröitiin yhteensä 8 992 uutta henkilöautoa. Määrä on 24,5 prosenttia viime vuoden marraskuuta enemmän.

Vuoden alusta lukien uusia henkilöautoja on rekisteröity 100 887 kappaletta. Viime vuonna vastaavana aikana rekisteröitiin 99 145 henkilöautoa. Vuoden jälkimmäisellä puoliskolla myyntiä on piristänyt erityisesti heinäkuussa alkanut romutuspalkkiokampanja, jonka avulla vanhan auton romuttamalla sai 1 500 euron hyvityksen uuden auton oston yhteydessä.

Suosituin merkki marraskuussa oli Toyota, joka on kirinyt loppuvuodesta Volkswagenin johtoa kiinni kokonaisrekisteröinneissä. Suosituin automalli marraskuussa oli Toyota Yaris ja toisena tuli Toyota Auris. Kolmantena mallina oleva Skoda Octavia puolestaan pitää ykköspaikkaa koko vuoden ajalta.

Myös pakettiautojen kauppa on käynyt edellisvuotta vilkkaammin. Marraskuun loppuun mennessä uusia pakettiautoja on rekisteröity 10 409 kappaletta, mikä on 6,9 prosenttia enemmän kuin vuonna 2014 vastaavana aikana.

Piristyneen kaupan odotetaan jatkuvan myös ensi vuonna. Autoalan ennusteryhmä on nostanut ennustettaan 110 000 henkilöautoon ja pakettiautoja odotetaan käyvän kaupaksi 12 000 kappaletta. Trendiä tukee eduskunnan tekemä päätös pienten- ja keskipäästöisten autojen autoveron alentamisesta portaittain vuosien 2016-2019 alussa. Keskivertoauton vero alenee ensi vuoden alussa 0,5-0,7 prosenttia, mikä tarkoittaa keskihintaisessa autossa noin 200-300 euron hinnan alennusta. Tällä hetkellä Suomessa myytävien autojen autoveroprosentti on keskimäärin 20-21 arvonlisäverollisesta hinnasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja