Marlyse menetti 16-vuotiaan poikansa huumeille – äiti kertoo tuskastaan: "Olin riippuvuuden suhteen niin naiivi"

Kun alkoholi hiipii työyhteisöön 7:50
Kun alkoholi hiipii työyhteisöön... Miten alkoholi näkyy nykyään työpaikoilla? Mitä esimies voi tehdä, jos epäilee, että alainen juo liikaa? Videolla vastauksia vaikeaan aiheeseen.

16-vuotiaan poikansa yliannostukselle menettänyt amerikkalaisäiti muistuttaa, ettei riippuvuutta voi parantaa vain rakastamalla.

Näyttelijä Logan Williams kuoli huhtikuussa 2020 fentanyylin yliannostukseen. Hän oli vain 16-vuotias. Nyt pojan äiti kertoo, mitä toivoisi muiden vanhempien tietävän.

– Sanon aina, että jos rakkaus olisi voinut pelastaa Loganin, hän olisi elänyt ikuisesti, äiti Marlyse Williams sanoo.

Marlysen mukaan ongelma ei ollut rakastavan perheen puute, vaan opioideihin liittyvä huumeongelma Kanadassa. Myös Yhdysvalloissa on jo vuosia ollut käynnissä vakava opioidiongelma.

Iloinen ja huumorintajuinen lapsi muuttui teini-iässä

Marlysen mukaan Logan oli pienenä iloinen ja huumorintajuinen poika, joka rakasti pilailua. Hän oli kiinnostunut näyttelemisestä ja ehtikin esiinty useissa tv-sarjoissa. Teini-ikä kuitenkin muutti Logania.

– Noin 13 ikävuoden kohdalla huomasin suuren muutoksen hänen asenteessaan ja käytöksessään. Iloista ja rentoa Logania ei enää ollut, Marlyse sanoo.

Nuori Logan äitinsä kanssa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Logan alkoi pinnata koulusta, ja jäi myös kiinni kannabiksen polttamisesta. Hänestä tuli vetäytyvä.

– Tämä ei ollut se Logan, jonka tunsin, Marlyse kuvailee.

Kävi ilmi, että Logan oli saanut huumeita ystävältään. Hänelle kehittyi addiktio.

"Olin riippuvuuden suhteen niin naiivi"

Marlyse yritti auttaa poikaansa ja lähetti tämän esimerkiksi yksityiseen hoitolaitokseen kymmeneksi kuukaudeksi. Pojan palattua kotiin kaikki vaikutti hyvältä, ja Marlyse ehti jo iloita

– Olin riippuvuuden suhteen niin naiivi, hän sanoo nyt.

Logan sortui lopulta uudelleen. Äidin mukaan Logan ei kyennyt avautumaan eikä hän kertonut esimerkiksi hoitotahoille tuskistaan tai niiden syystä.

– Se paheni ja paheni... Oli niin monta toiveikasta hetkeä, mutta aina ne johtavat pettymykseen, Marlyse kuvailee.

"Logan ei todellakaan halunnut kuolla"

Huhtikuun 2020 alussa Marlyse koki omien sanojensa mukaan "elämänsä hirveimmän päivän". Hän sai puhelun, jonka aikana kerrottiin, että Logan on kuollut.

– Logan ei todellakaan halunnut kuolla. Meidän piti nähdä toisemme tuona päivänä, ja hän odotti sitä.

Koronapandemia teki tilanteesta vielä vaikeamman, ja Marlyse koki olevansa yksin ja eristetty.

Logan äitinsä kanssa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Tämä voisi sattua mille tahansa perheelle"

Tapahtuneesta Marlyse syyttää huumekauppaa, ja kutsuukin Loganin kuolemaa huumeilla tehdyksi henkirikokseksi. Hän haluaisi kaikkien muistavan, että sama tragedia voisi kohdata mitä tahansa perhettä.

– Tämä voisi sattua mille tahansa perheelle. Jotain täytyy tehdä, ennen kuin olemme menettäneet kokonaisen sukupolven.

Facebookissa Marlyse huomautti, että Logan sai kasvaa rakastavan perheen kanssa, ja hän teki kaikkensa auttaakseen poikaansa.

– Kauniin Loganini menetyksen aiheuttama kipu on niin hirveää, etteivät sanat voi kuvailla, miten murtunut ja ontto oloni on. Rakastin Logania joka solullani. Se, että kerron hänen olleen hyvin erityinen ihminen, on vähättelyä. Hän oli kaikkeni. 

Lue myös:

    Uusimmat