Markus kohtasi poliisit palatessaan liiketilalleen Porvoossa – tällainen on teollisuusalue, joka nousi otsikoihin Pohjoismaissa: "Kaikki, mikä ei ole hitsattu kiinni tai pultattu lattiaan voi lähteä"

4:30
MTV Uutiset Live haastatteli paikallista yrittäjää Porvoon teollisuusalueella, jossa poliiseja ammuttiin.

Yrittäjä Markus Lahtela saapui liiketilalleen Porvoon Ölstensin teollisuusalueelle varhain sunnuntaiaamuna.

Lahtelan tarkoitus oli mennä sisälle yöpymään, mutta toisin kävi.

– Poliisi oli eristänyt alueen, eikä meillä ollut mitään asiaa tänne, Lahtela kertoo MTV Uutisille paikan päällä Porvoossa.

Lahtelan saapuessa alueelle virkavaltaa oli paikalla runsaasti.

– Harvoin olen enempää nähnyt yhdellä kertaa. Oli helikopterit ja muut paikalla, Lahtela kuvailee virkavallan läsnäoloa.

Poliisin läsnäolo johtui puolen yön jälkeen tapahtuneesta hälytyksestä Koneistajantielle lähelle Lahtelan liiketilaa. Hälytys liittyi omaisuusrikokseen, mutta poliisi kohtasi paikalla jotain muuta kuin perusnäpistäjiä.

Kaksi miestä ampui kahta paikalle saapunutta poliisia, jotka molemmat loukkaantuivat luodeista. Tulittaminen alkoi välittömästi virkavallan saavuttua tehtäväpaikalle.

Ampujat pääsivät pakenemaan paikalta. Heidät saatiin kiinni sunnuntai-iltana Ikaalisissa Tampereelta alkaneen, puoli tuntia kestäneen takaa-ajon päätteeksi.

Sisään seitsemältä aamulla

Lopulta seitsemältä aamulla Lahtela päästettiin viimein liikehuoneistoonsa. Siinä vaiheessa tilanne oli hänen mukaansa rauhoittunut, mutta paikalla oli edelleen useita poliisiautoja ja rikosteknistä tutkintaa.

Lahtela kertoo käyneensä tilanteen läpi yrityksensä henkilökunnan kanssa.

– Totesimme, että tämä olisi voinut sattua missä tahansa muualla. Miksi se valikoitui juuri tänne, niin sitä on vaikea sanoa. Ikävä tapaus kaiken kaikkiaan, että poliisia ammutaan. Järkyttävää.

Motelli tuonut varkaita

Lahtela kuvailee Ölstensin pienteollisuusaluetta rauhalliseksi ja mukavaksi paikaksi.

– Täällä on paljon pienyrittäjiä, jotka tekevät yhteistyötä keskenään. Yhteishenki on mukava ja hyvä, Lahtela toteaa.

Aivan ongelmatonta yrityksen pyörittäminen alueella ei kuitenkaan ole. Lahtela kertoo, että alueelle hiljattain avattu motelli on tuonut mukanaan potentiaalisia pitkäkyntisiä.

– Se on tuonut mukanaan lieviä ongelmia alueelle. Kaikki, mikä ei ole hitsattu kiinni tai pultattu lattiaan voi lähteä, Lahtela harmittelee.

Varkaiden mukaan saattaa lähteä työkaluja, auton osia, polttoainetta ja muuta lukitsematta jätettyä tavaraa, Lahtela kertoo.

Tavanomainen omaisuusrikos

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Huhta-aho kuvailee hälytystä ”tavanomaiseksi omaisuusrikokseen liittyväksi tehtäväksi”.

– Tapahtumien kulusta poliisilla on hyvä käsitys, mutta epäiltyjen kuulemisella ja muulla esitutkinnalla uskotaan saatavan vielä lisätietoa asiaan, Huhta-aho kommentoi poliisin tiedotteessa maanantaiaamuna.

Hälytyksen tekijästä poliisi ei ole kertonut muuta kuin, että hän on ”poliisille mielenkiintoinen henkilö”.

Tekijät Ruotsista

Keskusrikospoliisi kertoi maanantaina, että Ikaalisissa sunnuntaina puoli yhdeksän aikaan illalla otetut kaksi miestä ovat Porvoon ampujat. Miehet ovat syntyneet vuonna 1994 ja 1989 ja molemmat heistä on Ruotsin kansalaisia.

Toinen Porvoossa ammutuista poliiseista loukkaantui vakavasti, mutta ei ole hengenvaarassa. Loukkaantuneista poliiseista toinen pääsi sairaalasta sunnuntaina.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja