Identtisiin mustiin pukeutuneet miehet polvillaan tien pientareella, vieressä pahoin vaurioitunut pako-Volvo – Nämä yksityiskohdat mysteeriampujista tiedetään!

Tähän päättyis poliisien vaarallinen takaa-ajo Tampereen kupeessa 0:40

Porvoon ampumisesta epäiltyjen miesten takaa-ajo päättyi sunnuntai-iltana puoli yhdeksän jälkeen Ikaalisiin Pirkanmaalle. Kiinniottoa edelsi kiivas takaa-ajo, joka kesti noin puoli tuntia. Takaa-ajon aikana pakenevasta autosta ammuttiin poliiseja kohti.

Pian sunnuntai-iltaisen takaa-ajon jälkeen sosiaaliseen mediaan ilmestyi kuvia ja videoita kahdesta miehestä, jotka olivat polvillaan tien pientareella kädet ylhäällä.

Huomio kiinnittyi erityisesti miesten vaatetukseen, sillä ne näyttivät olevan täysin samanlaiset. Tummahiuksilla miehillä oli yllään mustat t-paidat sekä mustat housut, mahdollisesti heillä oli myös luotiliivit.

Pako-Volvo Ruotsin kilvissä

Miesten vieressä oli heidän käyttämänsä pakoauto, Ruotsin rekisterikilvissä ollut vaalea farmari-Volvo.

Auto oli vaurioitunut pahoin takaa-ajossa tai kiinniottotilanteessa. Myös poliisi kärsi kalustovaurioista, kun autoja kohti ammuttiin ja epäillyt ajoivat niitä päin.  

Iltalehden tietojen pakoautosta olisi heitetty vaatteita tielle. 

Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Huhta-aho kertoo MTV Uutisille, että ampumisesta epäillyt miehet ovat nuoria tai keski-ikäisiä.

Huhta-aho ei kommentoi miesten kansallisuutta, mutta sanoi, että tulevissa kuulusteluissa pärjää "yleisillä kielillä". Poliisi ei ole vielä kuulustellut epäiltyjä.

Kaksi poliisi loukkaantui

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kertoi sunnuntaina MTV Uutisille, että ei ole saatu viitteitä siitä, että tapahtumat liittyisivät järjestäytyneeseen rikollisuuteen, mutta sitäkään ei voida poissulkea.

Ikaalisiin päättyneet takaa-ajon tapahtumat alkoivat sunnuntain vastaisena yönä, kun kahta poliisia ammuttiin Ölstensin teollisuusalueella Porvoossa.

Toinen poliiseita loukkaantui vakavasti ja on yhä sairaalahoidossa. Toinen loukkaantuneista poliiseista on jo päässyt sairaalasta kotiin.

Poliisi oli saanut hätäkeskuksen kautta ilmoituksen teollisuusalueelle, ja välittömästi poliisien saavuttua paikalle heitä kohti ammuttiin.

Houkuteltiinko poliisit ansaan? 

On spekuloitu, houkuteltiinko poliisit ansaan. Tutkinnanjohtaja Kimmo Huhta-aho ei poliisin sunnuntaisessa tiedotustilaisuudessa suoraan kommentoinut, joutuivatko poliisit väijytyksen kohteeksi.

Huhta-aholta kuitenkin kysyttiin, olivatko poliisit nimenoman yöllisen hyökkäyksen kohteena.

– Kaiken sen tietomassan kokonaisuuden valossa, mitä tässä on syntynyt päivän aikana, näiden yksityiskohtien perusteella voisi näin ajatella, Huhta-aho muotoili Iltalehdelle.

Poliisiylijohtajan mukaan tutkinnassa pyritään selvittämään myös se, joutuivatko poliisit ansaan.

Saivatko tekijät poliisien aseet? 

Epäillyt ampujat vaativat myös poliiseja luovuttamaan aseensa, mutta poliisi ei ole kertonut sitä, saivatko miehet poliisien virka-aseet haltuunsa.

Yöllisen hätäkeskuspuhelun tekijää Huhta-aho ei ole kertonut.

Ampumisen jälkeen sosiaalisessa mediassa levisi huhu, jonka mukaan poliisi etsisi kahta parrakasta miestä. Olivatko epäillyt tekijät naamioituneita, sillä julkisuuteen levinneistä kiinniottokuvista, joiden todenperäisyyttä poliisi ei ole vahvistanut, on vaikea sanoa, onko miehillä partaa vai ei.

Tällä hetkellä kiinniotettuja miehiä epäillään useista rikoksista, ainakin murhan yrityksistä. Teon motiivista ei ole toistaiseksi tietoa.   

Lue myös:

    Uusimmat