Markku Alén voitti San Marinon Rallylegendin toisen kerran peräkkäin – "Hei, kädet toimii edelleen"

Markku Alén ja Ilkka Kivimäki ovat voittaneet San Marinossa ajettavan Rallylegend-kilpailun toisen kerran peräkkäin. Kaksikon menopelinä oli Lancia 037.

– Viime vuonna voitto tuli rennommin, mutta nyt joutui laittamaan kaiken peliin, kunnolla hanaa. Mutta hei, kädet toimii edelleen, voitto tuli, Teknarin koeajajankin tehtävistä nykyään tunnettu Alén kommentoi.

Neljän päivän mittainen Historic-kilpailu ajettiin 10.–13. lokakuuta.

Alénin lisäksi tapahtuma vilisi muita vanhoja huippukuskeja. Muun muassa Carlos Sainz ajoi nolla-autoa.

Alénin takana Historicin kakkoseksi kaasutteli Enrico Brazzoli Lancia 037:llä ja kolmoseksi Giuliano Calzolari Ford Escort Rs:llä.

– Kaikki harjoitteli aivan mielettömän määrän. Ja kalusto oli hienoa… Tämän hetken Historic on rajua touhua asvaltilla, kehui Alén tapahtumaa.

Yleisöä pienessä San Marinon kylässä oli eri arvioiden mukaan 80 000–100 000, ja osa pätkistä ajettiin yöllä.

– Hieno show, yleisöä aivan mielettömästi. Historicillä on Italiassa kova suosio. Tällaisia tapahtumia kaivattaisiin niin Suomen kuin WRC-sarjaankin. Olisi ollut oikea paikka FIA:n mennä katsomaan meininkiä ja ottaa oppia.

Viikonvaihteen aikana ajettiin myös Myth- ja WRC-luokan kilpailut. Mythin voitti Gustavo Trelles Toyota Celicalla, kun WRC:n ykköseksi ajoi Didier Auriol Citroën Xsara WRC:llä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja