Marin matkustaa tänään Bilderberg-ryhmän kokoukseen Lissaboniin

Pääministeri Sanna Marin (sd.) aloittaa tänään vierailun Portugalin pääkaupungissa Lissabonissa, kertoo valtioneuvoston kanslia. Bilderberg-tapaaminen alkaa torstaina ja jatkuu sunnuntaihin. Lissabonissa pidettävään tapaamiseen osallistuvat myös Henrik Ehrnrooth ja Erkki Liikanen.


Pääministeri Sanna Marin (sd.) aloittaa tänään torstaina vierailun Portugalin pääkaupungissa Lissabonissa, kertoo valtioneuvoston kanslia.

Marin matkustaa Lissaboniin osallistuakseen Bilderberg-ryhmän tapaamiseen. Vierailu Lissabonissa kestää sunnuntaihin asti.

Bilderberg-ryhmän verkkosivuilla julkaistun osallistujalistan mukaan tapaamiseen osallistuvat suomalaisista myös Otava-konsernin hallituksen puheenjohtaja Henrik Ehrnrooth ja Suomen Pankin entinen pääjohtaja Erkki Liikanen.

Tapaamiseen osallistuu noin 130 ihmistä. Tämän vuoden keskustelujen aiheina ovat muun muassa Venäjä, Ukraina, Nato, Kiina ja tekoäly. Tapaaminen alkaa torstaina ja jatkuu sunnuntaihin.

Kokoukseen osallistuvat muun muassa Yhdysvaltojen entinen ulkoministeri Henry Kissinger, shakkimestari ja Putin-kriitikko Garri Kasparov, Tanskan pääministeri Mette Frederiksen, Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg ja EU:n ulkosuhteiden korkea edustaja Josep Borrell.

Marin mukana myös viime vuonna

Bilderberg-ryhmän keskustelujen sisältöä ei ole ollut tapana kertoa julkisuuteen, vaan ne pyritään pitämään luottamuksellisina. Suomesta ryhmän kokouksiin ovat takavuosina osallistuneet muun muassa Alexander Stubb, Paavo Lipponen, Jutta Urpilainen, Olli Rehn, Matti Apunen, Jorma Ollila ja Aatos Erkko.

Marin osallistui Bilderberg-ryhmän tapaamiseen myös viime vuonna. Silloin tapaaminen pidettiin Yhdysvalloissa Washingtonissa.

Bilderberg-tapaaminen on järjestetty lähes säännöllisesti vuodesta 1954 lähtien. Kokouksen tarkoituksena on epävirallinen ja luottamuksellinen ajatustenvaihto johtavien eurooppalaisten ja pohjoisamerikkalaisten poliitikkojen, toimittajien, tutkijoiden, yrityselämän edustajien ja asiantuntijoiden kesken.

Marin vihittiin eilen Yhdysvalloissa New Yorkin yliopiston kunniatohtoriksi.


Lue myös:

    Uusimmat