Marilyn Monroen traaginen tie tähtiin – katso vaikuttava kuvagalleria

Marilyn Monroen kuolemasta tulee kuluneeksi 50 vuotta 5.8.2012. Helmi tahtoo muistaa kaikkien aikojen rakastetuinta seksisymbolia, riemastuttavaa näyttelijää ja kovia kokenutta naista, joka nukahti ikuiseen uneen ollessaan vasta 36-vuotias.

Kuvankaunis Marilyn Monroe syntyi 1. kesäkuuta vuonna 1926. Vaaleahipiäinen tyttölapsi kastettiin Norma Jeane Bakeriksi. Nuoren Monroen lapsuus oli hyvin rikkinäinen: nuori tyttö kasvoi ilman isähahmoa ja spekulaatiot hänen biologisen isänsä todellisesta henkilöllisyydestä velloivat ja vihjailivat päättömiä koko naisen eliniän ajan.

Vuonna 1942 Monroe meni alaikäisenä naimisiin ensimmäisen aviomiehensä, poliisina toimineen James Doughertyn kanssa. Pari oli alkanut seurustella Marilynin ollessa vasta 15-vuotias, jolloin Doughter puolestaan oli 20-vuotias aikuinen mies. Liitto kesti neljä vuotta: Doughter masentui erosta niin paljon, että hän suunnitteli oman henkensä riistämistä.

Eron jälkeen Marilyn Monroen tie tähtiin avautui. Monroe työskenteli 1940-luvun lopussa ja 1950-luvun alussa Hollywoodissa nauravaisena mallina. Hän otti taiteilijanimekseen Marilyn Monroen vuonna 1946 ja virallisti sen oikeaksi nimekseen kymmenen vuotta myöhemmin karistaen menneisyytensä jättämät jäljet.

Supertähdeksi Monroe ylsi 1950-luvulla saatuaan mainetta elokuvakankailla näyttelijänä, jonka roolihahmot tuntuivat toistamiseen lähentelevän "tyhmää blondia" – mutta valovoimainen ja valloittava tähti hän oli, sitä ei käy kenenkään kieltäminen. Myöskin Monroen viehkeät laulut, kuten Diamonds Are a Girl's Best Friend, soivat edelleen korvissamme.

Seksisymbolin surullinen kuolema

Valovoimaista ja noussutta Monroeta varjosti – niin ironista kuin se onkin – heikko itsetunto. Kaikki naisen raskaudet päätyivät keskenmenoon, mikä musersi Monroen lapsihaaveet yhä uudelleen ja uudelleen. Monroe oli yhteensä kolme kertaa naimisissa: toinen liitto baselball-tähti Joe DiMaggion kanssa kesti yhdeksän kuukautta, kolmas avioliitto näytelmäkirjailija Arthur Millerin kanssa peräti viisi vuotta (1956–1961).

Maailman suosituin, palvotuin ja tunnetuin seksisymboli Marilyn Monroe kuoli 5.8.1962 salaperäisissä olosuhteissa ollessaan vasta 36-vuotias. Kuolemasta on nyt tullut kuluneeksi 50 vuotta, mutta ikoninen Monroe elää vieläkin – niin yhä uudelleen ja uudelleen seksisymboliksi hehkutettuna, elokuvissa, elämänkerroissa, tauluna kotimme seinää koristaen, naiskuvassamme ja mikä tärkeintä; ajatuksissamme.

Lähde: Wikipedia, Splash, GettyImages

Kuvat: Splash (Bettmann/CORBIS/Splash), GettyImages

Lue myös:

    Uusimmat