Malmin lentokentän tulevaisuus auki jälleen – ympäristöministeriö tyrmäsi Helsingin suunnitelmat

Malmin lentoaseman rakennussuojelua koskeva päätös palaa uudelleen käsittelyyn. ELY-keskus hylkäsi viime kesänä esityksen siitä, että alue suojeltaisiin lailla. Hylkäyksestä kuitenkin valitettiin ja valitusta tutkittaessa kävi ilmi, ettei ELY-keskus ollut perustellut kantaansa tarpeeksi monipuolisesti.

Ympäristöministeriö on tänään palauttanut Malmin lentoaseman rakennussuojelua koskevan päätöksen Uudenmaan elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskukselle uudelleen käsiteltäväksi, tiedottaa ympäristöministeriö.

Päätös palautettiin, sillä siitä ei käy riittävästi ilmi, miten ELY-keskus on päätöstä tehdessään soveltanut lakia rakennusperinnön suojelemisesta.

Malmin lentoaseman ystävät ry oli esittänyt, että valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi todettu lentoasema rakennuksineen ja kiitorata-alueineen suojeltaisiin lailla rakennusperinnön suojelemisesta. Uudenmaan ELY-keskus hylkäsi esityksen viime kesänä.

Järjestö valitti ELY-keskuksen päätöksestä ja valitus tutkittiin. 

Valtakunnallisesti merkittävä kohde voidaan suojella asemakaavalla tai lailla rakennusperinnön suojelemisesta. ELY-keskus ei perustellut päätöstään molempien mahdollisuuksien kannalta.

ELY-keskus ei myöskään esittänyt arviota tiedossaan olleiden kaavoitusratkaisujen valossa.

Kentälle vuonna 2017 asetettu vaarantamiskielto pysyy myös voimassa.

Lue myös:

    Uusimmat