Mainos

Malissa uusi ebolakuolema, Tanskan epäily aiheeton

Länsi-Afrikassa sijaitsevassa Malissa on todettu uusi ebolakuolema, kertovat lääkintäviranomaiset uutistoimisto AFP:n mukaan.

Sairaalan lääkärin mukaan kuollut on sairaanhoitaja, joka oli hoitanut Guineasta kotoisin ollutta ebolaan kuollutta potilasta. Sairaanhoitaja on toinen ebolaan kuollut ihminen Malissa.  

Uutistoimisto Reutersin mukaan eräs sairaalan työntekijä kertoi, että sairaanhoitaja kuoli tiistaina. Lisäksi yksi lääkäri on sairastunut ja karanteenissa.  

Reuters kertoo, että Malin viranomaiset eivät ole vahvistaneet sairaanhoitajan kuolemaa tai mahdollista positiivista testitulosta. Reutersin mukaan poliisi on eristänyt pääkaupungissa Bamakossa varakkaalla alueella sijaitsevan sairaalan. Viranomaiset eivät kommentoineet asiaa.  

Liberia on ilmoittanut uusien ebolatartuntojen voimakkaasta vähenemisestä. Maan terveysministeriöstä kerrotaan, että uusien tautien määrä on pudonnut yli 500 tartunnan huipusta 50 tartuntaan päivässä.  

Tanskassa epäilty ebolatartunta on todettu testissä aiheettomaksi, kertoo maan terveysministeriö.  

Yhdysvalloissa viimeinen tiedossa oleva ebola-potilas on parantunut. Länsi-Afrikassa ebola-potilaita auttanut lääkäri sai itsekin tartunnan. Nyt hän on kuitenkin päässyt sairaalasta.  

Länsi-Afrikassa riehuva ebolaepidemia on tappanut noin 5 000 ihmistä.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.