Maailmanmatkaaja Folke West: Näissä maissa jokaisen pitäisi käydä

Reissumies Folke West tuntee maailman kolkat. Folke poimi Studio55.fille muutamia itselleen tärkeitä maita ja kaupunkeja, joita hän suosittelee muillekin.

Panamassa yhdistyy kaksi valtamerta, ja maailman tärkein merenkulkutie menee maan läpi. Panamassa on myös elävä intiaanikulttuuri, mitä moni ei tiedä.

Lisäksi Keski-Amerikassa on nykyään rauhallista: se on turvallisimpia paikkoja matkustaa. Sodat sodittiin 1970-luvulla. Panama sijaitsee Etelä-Amerikan suojassa, maantieteellisesti turvallisella alueella. Siellä ei ole hurrikaaneja, tulivuoria tai maanjäristyksiä.

Kuuban Havannan yöelämä on musiikkia täynnä. Missään muualla ei ole niin paljon livemusiikkitarjontaa.

Kiinalaiset suurkaupungit ovat mielenkiintoisia. Hongkong ja Shanghai ovat suuria elämyksiä. Niissä on valtavasti ihmisiä ja houkuttelevia ostospaikkoja.

AfrikassaTansanian safarit ovat edelleen lyömätön juttu, jos ottaa oikein kunnollisen safarin. Tansania on ylivoimainen verrattuna Keniaan. Esimerkiksi Ngorongoron laakso on hieno.

Euroopassa Lontoo on edelleen merkittävä kulttuuritapahtumissa ja uusissa trendeissä. Iloinen Amsterdam on viehättävä, varsinkin kesällä. On myös mainittava Barcelona, jossa etenkin viinikulttuuri on hieno.

New York nostaa kasvojaan ja on nyt hyvin trendikäs, mitä tulee teattereihin, musiikkiin ja ruokapaikkoihin.

Kuva: Colourbox.com

Studio55.fi/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja