Tässäkö latinokaunottarien kauneuskilpailuissa pärjäämisen salaisuus?

Kamppailu maailman kauneimman naisen tittelistä on jälleen käsillä, kun vuosittainen Miss Universum -kilpailu lähestyy. Studio55.fi tiedusteli Panamaan asettuneelta Folke Westiltä, miksi voittopotin korjaa useimmiten tumma kaunotar.

Pohjoisen neidon vetovoima on riittänyt Miss Universum -kilpailussa kaksi kertaa voittoon asti: vuonna 1952 maailman kauneimmaksi kruunattiin Armi Kuusela ja vuonna 1975 Anne Pohtamo.

Tänä vuonna Suomea edustaa Miss Suomi Pia Pakarinen. Vaalean skandinaavin luulisi erottuvan tummien kilpasiskojensa keskellä joukosta. Silti kruunu tuntuu menevän lähes aina Etelä- ja Väli-Amerikan tummille kaunottarille.

− Eivät he loppujen lopuksi ole sen häikäisevämpiä, mutta he ovat luonnollisia; se on se juttu, Folke West pohtii.

Folken mielestä juuri luonnollisuus auttaa Etelä- ja Väli-Amerikan edustajia pärjäämään kilpailutilanteessa. Siinä missä amerikkalaisen kilpasiskon hymy vaikuttaa opitulta ja väkinäiseltä, latino nauttii aidosti esiintymisestä.

− He ovat hymyherkkiä ja hyvin liikkuvia, rytmi on loistava. Ja kieltämättä he ovat aika kurvikkaita, Folke lisää.

Missä kaunottaret piileskelevät?

Folke muistuttaa, etteivät missikilpailut kerro täyttä totuutta kaunottarien kotimaista. Reissumies kiersi taannoin poikansa kanssa Kolumbiaa kymmenen päivän ajan. Kaksikko ihmetteli matkan varrella, että missä häikäisevät kaunottaret oikein piileskelevät.

− On väärä usko, että kaikki kolumbialaiset ja venezuelalaiset ovat kauniita. Se on aika pieni kansanosa, joka edustaa vanhaa espanjalaisverta. Ei heitä katukuvassa näy, vuoristoalueilla jonkin verran.

− Panamassa kaunottaria näkyy enemmän, koska asutus on niin keskittynyt Panama Cityyn. Ja täytyy muistaa, että ovat miehetkin hyvännäköisiä, Folke lisää solidaarisuuden vuoksi.

Studio55.fi/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja