Lomakohde haussa? Täällä on täydellinen ilmasto ja halvat hinnat!

Folke Westin puheesta ei ole tulla loppua, kun aiheena on miehen nykyinen asuinpaikka Panama.

Folke West työskentelee tällä hetkellä päätoimisesti konsulttina Panaman matkailuviranomaisille. Panamaa reissumies markkinoi ympäri maailmaa erilaisissa tilaisuuksissa.

Panaman ylivertaisuus kiteytyy Folken puheessa napakasti: Maasta löytyy pähkinänkuoressa kaikki, mitä Keski- ja Etelä-Amerikka pystyvät turistille tarjoamaan.

− Panama ei ole kovin suuri valtio, mutta yllättävää kyllä, siellä on koko Amerikoiden toiseksi suurin viidakkoalue, Darien, Folke aloittaa.

Myös maan pääkaupunki Panama City saa Folken innostumaan. Kyseessä on vanhin Tyynen valtameren rannalle rakennettu kaupunki; se perustettiin vuonna 1519.

− Panama City on tällä hetkellä huippumoderni kaupunki, jossa on kolmisensataa pilvenpiirtäjää. Miami jää selkeästi kakkoseksi! Lisäksi myös alkuperäiskaupunki löytyy yhä raunioiden muodossa.

Halvat hinnat

Folke hehkuttaa Panama Cityä nähtävyyksien ohella ostosparatiisina. Maailman toisiksi suurin verovapaa alue takaa halvat hinnat.

− Kaupunkiin tullaan ostoksille ympäri Amerikkoja. Siellä on valtavia ostoskeskuksia, joissa ovat edustettuna sekä kaikki huippumerkit että edulliset tavaratalot.

Näyttävät intiaanit

Shoppailulle vastapainoa tuo elävä intiaanikulttuuri, jolla on vahva sija Panamassa. Maassa elää yhteensä 240 000 intiaania, joista 40 000 on asettunut Sanblas-saaristoon.

− Heitä on Panamassa prosentuaalisesti yhtä paljon kuin Suomessa suomenruotsalaisia. Eräällä heimolla on jopa alueellaan oma autonominen hallinto, kieli ja kulttuuri.

− Suurin osa intiaaneista pukeutuu alkuperäisesti; he ovat näyttävä vähemmistö, Folke kertoo.

Täydellinen ilmasto

Panama on tunnettu myös saaristaan. Atlantin puolella sijaitsee Bocas del Toro, "paikallinen Ahvenanmaa", joka tarjoaa modernit puitteet lomailuun. Toiselta puolelta taas löytyy Islas de las Perlas, Tyynen valtameren paratiisisaaret.

Superhotellia kaipaavat suuntaavat Kultarannikolle.

− Kaiken kruunaa komea vuoristo, joka nousee 3000 metriin asti. Panamassa on vuoden ympäri 30 astetta lämmintä, mutta vuorten laaksoissa on ikuinen kevät, 22−24 astetta jatkuvasti. Laaksot ovat erittäin kaunista viljelyaluetta, Folke sanoo.

Studio55.fi/Jenni Kokkonen

Folke West pähkinänkuoressa

- Vieraillut yli sadassa maassa ja toimittanut yli 370 matkailudokumenttia ja lähes 600 ohjelmaa.

- Tunnettuja matkailuohjelmia muun muassa Folken matkassa ja Matkamies.

- Voitti vuonna 1998 järjestetyn 18-kuukautisen Expon 98 maailmanympäripurjehduksen Fazer Blue Magic -veneellään.

- Toimii tällä hetkellä päätyönään konsulttina Panaman matkailuviranomaisille.

Lue myös:

    Uusimmat