Maailman ympäri purjehtinut Tapio Lehtinen teki Hjallis Harkimolle arkaluontoisen paljastuksen – "En ole vielä vaimolle uskaltanut kertoa"

Maailman ympäri purjehtinut Tapio Lehtinen näytti Golden Globe -yksinpurjehduskilpailua kommentoidessaan myös humoristista puoltaan.

Lehtisestä tuli vasta kuudes ihminen maailmassa, joka on purjehtinut yksin maailman ympäri nousematta lainkaan maihin ja ilman modernia teknologiaa. Golden Globe -yksinpurjehduskilpailun selvittänyt suomalainen vastaili Helsingin Kauppatorilla purjehdustaustastaankin tutun Hjallis Harkimon kysymyksiin.

Lehtinen oli arvioinut alun perin kiertävänsä maapallon valtameret noin kahdessasadassa päivässä, mutta kokonaisaika kasvoi vastoinkäymisten myötä 322 päivään. Yksi kysymys koskikin sitä, miten Lehtisen ruoka riitti reissun aikana.

– Voin tarjota sinulle lounaan. Minulla on tuolla varmaan 50 kiloa Pirkka-säilykkeitä vieläkin jäljellä. Suosittelen, Lehtinen veisteli Harkimolle.

Lehtinen oli ilmoittautunut kilpailuun vajaa vuosi ennen starttia. Suomalainen sanoi, että hänen veneeseensä tehtiin "ylivoimaisesti isoin remontti".

– Tämä koostuu tavallaan kolmesta kisasta. Eka kisa on se, ketkä pääsevät lähtölinjalle. 37:stä olin viimeinen, joka ilmoittautui, ja 18 oli lähtölinjalla. Minun osaltani se tarkoitti sitä, että oli aivan jumalaton taistelu päästä sinne.

– Ja kun venettä hirveässä kiireessä pakataan, minulla oli varmaan kaikki vaatteetkin mukana, mitä omistan. En ole vielä vaimolle uskaltanut kertoa, että minä käytin vain kolmia boksereita, Lehtinen virnuili.

Lehtinen saapui Golden Globe -kilpailun maaliin Ranskan Les Sables-d’Olonneen 19. toukokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat