Maailman ykkönen: Tällä Teslalla on ajettu jo 1,2 miljoonaa kilometriä

Tuomaksen Teslaan murtauduttiin keskellä kirkasta päivää – varkaiden sähläys tallentui videolle 1:00
Tuomaksen Teslaan murtauduttiin keskellä kirkasta päivää Espoossa. Varkaiden sähläys tallentui videolle.

Maailman eniten ajetun Teslan – ja todennäköisesti myös minkään sähköauton – mittarissa on jo yli 1,2 miljoonaa kilometriä.

InsideEVs-sivusto kertoi Hansjörg von Gemmingen-Hornbergin Teslasta jo viime marraskuussa, kun punainen Model S ylitti miljoonan kilometrin rajapyykin. Tuolla suorituksella hän pääsi myös Guinnessin ennätysten kirjaan.

Aiemmin tällä viikolla mies kertoi Twitter-tilillään, että auton mittarissa oli 1 199 413 kilometriä. Hän odotti 1,2 miljoonan kilometrin tulevan täyteen vielä tällä viikolla. Näin kävikin lopulta eilen torstaina. 

Seuraavana murskattavana ennätyksenä on miljoonan mailin eli 1,6 miljoonan kilometrin rajapyykki.

Ei alkuperäisessä kunnossa

Von Gemmingen-Hornbergin Tesla ei kuitenkaan ole selvinnyt 1,2 miljoonasta kilometristä ilman akuston ja sähkömoottoreiden vaihtamista. Marraskuussa 2019 hänellä oli menossa kolmas akusto ja neljäs sähkömoottori.

Hän osti autonsa käytettynä vuonna 2014. Sen mittarissa oli tuolloin 30 000 kilometriä.

Kaukana kaikkien aikojen ennätyksestä

Gordon pääsi Guinnessin ennätysten kirjaan vuonna 1998 ajettuaan omistamallaan Volvo 1800S:llä 1,69 miljoonaa mailia eli noin 2,7 miljoonaa kilometriä. Hänen virallinen saavutuksensa on korkein alkuperäisen omistajan ajama vahvistettu mailimäärä ei-ammatillisessa ajossa.

Lopulta yli 5,25 miljoonaa kilometriä Volvollaan ajanut Gordon menehtyi pari vuotta sitten äkillisesti. Hän oli kuollessaan 78-vuotias.

Lue myös:

    Uusimmat