Kaikkien aikojen automies on poissa: Yli viisi miljoonaa kilometriä Volvollaan ajanut Irv, 78, on kuollut

Automaailma suree tunnetun Volvo-harrastajan poismenoa. Hänen kerrotaan menehtyneen yllättäen matkallaan Kiinassa.

Yhdysvaltalainen Irvin Gordon pääsi Guinnessin ennätysten kirjaan vuonna 1998 ajettuaan omistamallaan Volvo 1800S:llä 1,69 miljoonaa mailia eli noin 2,7 miljoonaa kilometriä. Hänen virallinen saavutuksensa on korkein alkuperäisen omistajan ajama vahvistettu mailimäärä ei-ammatillisessa ajossa.

Lukiossa fysiikkaa ja kemiaa opettanut "Irv" osti autonsa uutena vuonna 1966 kolmen tunnin koeajon jälkeen. Hän oli pettynyt uuteen Corvairiinsa, joka hajosi parin korttelin päähän autoliikkeestä, josta hän oli sen juuri hakenut. Hän lainasi rahaa isältään ja antoi Corvairinsa vaihdossa uuteen 1800:aan.

Kun Gordon osti Volvonsa, oli perjantaipäivä. Jo maanantaiaamuna hän vei sen 1 500 mailin huoltoon. Kilometrejä kertyi noin 100 000 vuodessa – enimmillään jopa 160 000.

Katso alta video kaikkein ikonisimmista Volvo-malleista.

4:04

– Auto on aina tehnyt sen, mitä olen siltä halunnutkin. Olen ajanut läpi jään ja lumen, mutta koska auto on ruotsalainen, se rakastaa niitä, Gordon kertoi Indy Star -julkaisulle vuonna 2013.

Gordonin saavutuksesta vieläkin uskomattomamman tekee se, että hän on kerryttänyt runsaasti kilometrejä myös muihin autoihinsa. Kun P1800:n mittariin tuli miljoona mailia eli noin 1,6 miljoonaa kilometriä, lahjoitti Volvo hänelle uuden 780 coupen. Gordon ajoi sillä yli 700 000 kilometriä ennen kuin myi sen pois.

Suru-uutinen

Fox Newsin mukaan Gordon menehtyi äkillisesti torstaina 15. marraskuuta. Hän oli parhaillaan matkalla Kiinassa.

Gordonin ystävän tekemässä Facebook-päivityksessä kerrotaan, että auton matkamittarin lopulliset lukemat ovat 3 260 257 mailia. Tämä on noin 5,25 miljoonaa kilometriä.

Katso alta Gordonin Volvollaan tekemästä Etelä-Afrikan-matkasta kuvattu video. Kyseessä on Castrolin mainos.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja