Maailman suosituin urheiluauto ensi kertaa Nascar-sarjaan – tältä Mustang näyttää "vakioautona"

2:34

Ford Mustang on ottanut osaa eri kilpasarjoihin sen vuonna 1964 tapahtuneesta ensiesittelystään lähtien, mutta USA:n suosituimmassa moottoriurheilusarjassa sitä ei ole koskaan nähty.

Pääkuvan video

Tältä näyttää historian ensimmäinen NASCAR-Mustang

Nascar-autoissa ei ole mitään vakiota, vaikka siitä vakioautosarjana puhutaankin. Yleensä vain hyvin etäisesti tuotantomalleja muistuttavat autot on laitettu uusiksi viimeistäkin mutteria myöten.

Ford tuo ensi vuonna Nascariinsen tekniset speksit täyttävän Mustangin. Vaikka autossa on uusimmasta Mussesta tuttuja piirteitä, on sitä vaikea tunnistaa esikuvakseen muualta kuin suoraan edestä.

Nascarin korkeimmalla sarjatasolla autojen voimanlähteenä käytetään 5,8-litraisia vapaastihengittäviä V8-moottoreita, jotka tuottavat rajoittamattomina jopa 900 hevosvoimaa kierroslukemien lähennellessä kymmentä tuhatta minuutissa. Kisakunnossa hevosvoimia otetaan irti 750 ja kierrokset on rajoitettu 9 000:een minuutissa. Autoissa on lisäksi nelilovinen manuaalivaihteisto. Minimipaino ilman kuljettajaa ja polttoainetta on 1 508 kiloa.

Ford Mustang on maailman myydyin urheiluauto. Lisäksi sen Facebook-sivulla on yli 8,5 miljoonaa tykkääjää, mikä on enemmän kuin millään muulla yksittäisellä automallilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja