Mainos

Maailman paras ja arvokkain osoite on 15 Central Park – tapaa asukkaat

The Independent esittelee tuoreessa artikkelissaan ”maailman arvokkaimman asunnon” asukkaat.

Kirjoittaja Michael Gross on julkaissut asunnon historiasta teoksen, joka on vapaan suomennoksen mukaan ”Pöyristyttävän onnen talo”. Hän kutsuu osoitetta maailman vaikutusvaltaisimmaksi.

New Yorkissa on paljon legendaarisia osoitteita, mutta 15 Central Park West erottuu niistä kaikista. Tämä täyttä luksusta oleva talo on ollut monen pankkiirin ja julkkiksen koti. Siellä ovat aikojen saatossa asuneet muun muassa liikepankki Goldman Sachsin toimitusjohtaja Lloyd Blankfein ja laulaja Sting.

Oma kokki ja jooga-alue

Vuonna 2008 valmistuneessa rakennuksessa on tarjolla jos jonkinmoista ylellisyyttä asukkaille; heitä hemmotellaan muun muassa omalla kokilla, uima-altaalla, kuntoklubilla, jooga-alueella, hierontahuoneilla ja yksityisellä elokuvateatterilla.

Taloa rakennettiin kolme vuotta ja sen hinta nousi kokonaisuudessaan, tontteineen päivineen, noin miljardiin dollariin. Talon arkkitehti kertoo inspiroituneensa lähinnä New Yorkin 1920-luvun asunnoista, ei niinkään nykypäivän lasimaisista rakennuksista.

15 Central Parkin talossa on kaksi osaa, joissa on yhteensä 201 asuntoa – ja toki myös virallinen ajotie.

Daniel Loeb

Liikemies Daniel Loeb osti talosta kahdeksan huoneen, noin 10 700 neliön kattohuoneiston. Hän pulitti luksuskodistaan ennätyksellisen, 45 miljoonan dollarin summan vuonna 2005. Tuolloin talosta tosin oli valmiina vain perustukset.

Lloyd Blankfien

Goldman Sachsin toimitusjohtaja Lloyd Blankfien oli myös ajoissa asuntokaupoilla. Hän maksoi kaksikerroksisesta asunnostaan 25,7 miljoonaa dollaria vuonna 2006 – käteisellä.

Sandy Weill

Citigroupin entinen toimitusjohtaja Sandy Weill halusi yllättää vaimonsa ystävänpäivänä. Hän teki sen ostamalla kattohuoneiston talosta vuonna 2007. Lahjalle tuli hintaa 43,7 miljoonaa dollaria.

Dmitri Ribolovlev

Tämä isä puolestaan halusi yllättää tyttärensä; venäläinen miljardööri Dmitri Ribolovlev osti aikanaan 22-vuotiaalle tyttärelleen 88 miljoonan dollarin asunnon. Tytär ei juuri koskaan kuitenkaan ole asunnolla, ja isä suunnitteleekin nyt sen myymistä.

Denzel Washington

Rakennuksen luksuspalvelut ja rauhallinen luonto vetävät puoleensa pankkiirien lisäksi myös paljon julkisuuden henkilöitä. Esimerkiksi palkittu näyttelijä Denzel Washington maksoi kolmen huoneen ja neljän kylpyhuoneen asunnostaan vuonna 2006 13 miljoonaa dollaria.

Sting

Englantilainen muusikko Sting maksoi Lloyd Blankfienin naapurissa sijaitsevasta asunnostaan 26,5 miljoonaa dollaria vuonna 2008. 

Jeff Gordon

Yhdysvaltalainen, Nascar-sarjassa ajava kilpa-autoilija Jeff Gordon asuu myös talossa. Hän maksoi vaimonsa kanssa 9,67 miljoonaa dollaria asunnostaan, jonka he hankkivat vuonna 2007. He kuitenkin myivät sen eteenpäin vuonna 2013 hintaan 25 miljoonaa dollaria.

Alex Rodriguez

Baseball-tähti Alex Rodriguez vuokrasi talosta asunnon vuonna 2010. Hän maksoi siitä vuokraa 30 000 dollaria kuukaudessa. Hänen sanotaan olleen ”paras vuokralainen”, vaikka rakennuksen henkilökunta valittikin hänen naisseikkailuistaan.

Omid Kordestani

Googlen entinen yritysjohtaja Omid Kordestani omistaa asunnon samasta kerroksesta kuin Sting ja Lloyd Blankfien. Hän osti asuntonsa vuonna 2008 hintaan 29,5 miljoonaa dollaria. Hän on nykyään Twitterin hallituksen puheenjohtaja.

Tutustu myös muihin talon asukkaisiin The Independentin sivuilla.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.