”Maailman kauneimmasta tytöstä” somesensaatio: Rajuja kommentteja ja kritiikkiä

Yhdeksänvuotiasta venäläismallia kehutaan maailman kauneimmaksi tytöksi. Samalla tytön äitiä syytetään lapsen asettamisesta esineellistämisen uhriksi.

Kristiina Pimenova on menestynyt malli. Hän on poseerannut Voguelle, Roberto Cavallille, Dolce & Gabbanalle, Armanille ja Benettonille. Kristiinan some-tileillä oleviin toinen toistaan kauniimpiin kuviin tulee runsaasti seksuaalissävytteisiä kommentteja. Miehet kehuvat vuolaasti Kristiinaa – joka on vasta yhdeksänvuotias.

Kommenteista runsaasti arvostelua

Kristiinalla on yli kaksi miljoonaa Facebook-fania ja 315 000 Instagram-seuraajaa. Kristiinan some-tilejä ylläpitää hänen äitinsä Glikeriya Shirokova, joka on itsekin toiminut mallina. Kristiinalla on fanien lisäksi runsaasti myös kritisoijia. Kritiikkiä keräävät erityisesti kuviin tulevat rajut seksuaalissävytteiset kommentit ja niiden mahdolliset vaikutukset nuoren tytön henkiseen hyvinvointiin.

Kommenteissa hehkutetaan mallin seksikkyyttä, osa kommentoijista taas osoittaa avointa halveksuntaa Shirokovaa kohtaan, sillä heidän mielestään hän tarkoituksella altistaa tyttärensä esineellistämisen uhriksi. Rajuimmissa kommenteissa äitiä syytetään pedofilian lietsomisesta. Osassa viesteistä syyttävä sormi kuitenkin kohdistuu kommentoijiin. Viestien lähettäjien mielestä lyhyissä shortseissa kuvatun tytön ei pitäisi herättää tunteita suuntaan eikä toiseen – onhan kyseessä pieni lapsi.

Äiti puolustelee: ”Kristiina ei näe kommentteja”

Kristiinan äiti kertoo hallinoivansa kaikkia Kristiinan some-tilejä ja pitävänsä huolen siitä, ettei tyttö itse näe sopimattomia kommentteja. Yhdeksänvuotiaalle sopimattomat kommentit hän kertoo poistavansa välittömästi ja tarvittaessa myös estävänsä tällaisia kommentteja kirjoittavien henkilöiden pääsyn sivuille.

Kristiinan äiti puolustelee tyttärensä mallintöitä myös sillä, että hän mainostaa vain lasten vaatteita, eikä häntä juurikaan meikata kuvauksiin.

Ulkomaiset mediat ovat viime päivinä kirjoittaneet Kristiinasta hyvin eri sävyisiä juttuja. Kun toiset keskittyvät hehkuttamaan ”maailman kauneinta tyttöä”, toiset muistuttavat, että kyseessä on pieni lapsi, joka joutuu raskaan esineellistämisen kohteeksi.

Tunnetut supermallit aloittivat uransa teineinä

Myöskin nuorena mallinuransa aloittaneet, nyt jo mallimaailman legendoiksi muodostuneet Cindy Crawford, Tyra Banks ja Kate Moss aloittivat uransa myöskin alaikäisenä, mutta kuitenkin huomattavasti Kristiinaa vanhempana. Nuorimpana heistä ensimmäisen mallisopimuksensa allekirjoitti 14-vuotias Kate Moss vuonna 1988.

Osittainen lähde: The Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat