Maa pettämässä liigaseurojen jalkojen alta – Pelicansin toimitusjohtaja koruttomasta tilanteesta: "Emme pysty elämään ilman kassavirtaa"

7:48
Pelicansin toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen vieraili torstaina Uutisaamussa – kiittää valtion kustannustukea akuutin kriisin keskellä

Jääkiekon SM-liiga riutuu koronarajoitusten keskellä. Pelicansin toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen kiittää valtion tuoretta kustannustukea, mutta kassavirran tarve on seuroissa kipeä.

MTV Urheilun selvityksen mukaan kuuden liigaseuran toiminta uhkaa loppua, jos koronarajoitukset jatkuvat ja kausi pelataan päätökseen ilman yleisöä.  

– Haluamme sen yleisön takaisin lehtereille. Emme pysty elämään ilman kassavirtaa. Jossain kohdassa on pakko saada ihmisiä takaisin katsomoon, toimitusjohtaja Pöyhönen sanoi MTV:n Uutisaamun vieraana.

Kauden saattaminen läpi ilman yleisöä tuntuu jatkuvasti vaikeammalta, mutta pelaamatta jättäminenkään ei ole ongelmatonta.

– Kyllä se vaikeaa on, mutta pitää muistaa, että olemme sitoutuneet yhteistyösopimuksiin, joissa meidän pitää hoitaa oma osuutemme.

Pelicans sai valtion kustannustuesta vajaat puoli miljoonaa euroa, joka helpotti seuran akuuttia taloustilannetta. Pöyhönen arvioi summan vievän seuraa eteenpäin seuraavat puolitoista kuukautta.

– Sillä saatiin kuitattua aiheutuneita tappioita. Se auttoi siirtymään kuilun partaalta vähän tukevammalle maaperälle, mutta ei se autuaaksi tekevää ole. Meiltä jäi aika hyvä pikkujoulukausi elämättä ja paljon tuloja saamatta, joten ahtaalla olemme mekin, Pöyhönen lausui.

Maalikooste: Pelicans nousi SM-liigassa jo toiseksi, kun se voitti keskiviikkona Ilveksen maalein 6-2

5:13

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja